Girişimsel Pulmonoloji Tedavisi

Screenshot_9
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özgül, akciğer kanseri hastaları için hayati bir sorun olan ana nefes borusunun tıkanıklığını engelleyen ‘Girişimsel Pulmonoloji’ tedavisini açıkladı.

Özgül, akciğer kanseri hastalarının tedavi sürecinde ana soluk borusunun tıkanmasının önemli bir ölüm nedeni olduğunu vurguladı. İleri evre hotslot hastalıkta bu tıkanıklık nedeniyle hastaların boğularak yaşamını yitirebildiğini belirtti.

Bu dramatik duruma çözüm getiren ‘Girişimsel Pulmonoloji’ yöntemi sayesinde hastaların nefes boruları tekrar açılıyor. Özgül, bu yöntemi Türkiye’de uzun süredir başarıyla uyguladıklarını, lezyonun yeri tespit edilerek bazı aletlerle tıkanıklığın giderildiğini, gerekirse darlık olan bölgelere stent takıldığını söyledi.

Özgül, akciğer kanseri hastalarının yaşadığı nefes darlığına dikkat çekerek, bu tür belirtiler gösteren hastaların mutlaka Girişimsel Pulmonoloji uzmanlarına hotslot giriş başvurması gerektiğini belirtti.

Son olarak, bu tedavi yönteminin Türkiye’de uluslararası standartlarda uygulandığını ve yurt dışından birçok uzmana eğitim verildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Özgül, Türkiye’deki ekiplerin bu konuda oldukça yetkin olduğunu vurgulayarak, bu tedavi yöntemiyle birçok hastanın yaşam kalitesinin artırıldığını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver