GLOBAL PLATFORMDA TÜRKİYE’DEN İLK VE TEK ETKİNLİK SANTA FARMA’NIN

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farkındalığı arttıracak projelere imza atarak sağlığa sağlıklı hizmet yolunda ilerleyen Santa Farma, bu yöndeki başarısına bir yenisi daha ekledi.

Santa Farma tarafından 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü için hazırlanan farkındalık videosu çarpıcı veriler ortaya koydu. “Ben, sen, o… içimizden birisi kırılacak” başlıklı Osteoporoz Farkındalığı Projesinde; Osteoporozun Dünya çapında 200 milyon kadını etkilediği, 50 yaş üzeri her 3 kadından birinde osteoporoza bağlı kırık riski bulunduğu, Türkiye’de ise 50 yaş üzeri bireylerin %25’inde osteoporoz saptandığı vurgulandı. Farkındalık Projesi’nde, Osteoporozdan korunmak için kemik ölçümünün ve hekim kontrolünün önemine dikkat çekildi.

“Ben, sen, o… içimizden birisi kırılacak” Projesi, dünya üzerinde osteoporoz alanında en prestijli akademik kurumların başında gelen, Uluslararası Osteoporoz Vakfı (IOF) etkinlikleri arasına giren ilk ve tek Türkiye organizasyonu oldu. Farkındalık videosu Ulusal Osteoporoz Kongresi’nde dijital stantla ve Santa Farma’nın sağlık profesyonellerine yönelik dijital platformlarında (FTRzone, Ortopedizone ve Ezcazone) sağlık meslek mensuplarıyla buluştu. Proje aynı zamanda Santa Farma kurumsal sosyal medya hesaplarından halka ulaştı.

Proje videosuna www.instagram.com/p/CGiO5olp5IX/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Osteoporoz Nedir?

Tarihte ilk kez Lobstein tarafından 1829’da gözeli kemik (porous bone) olarak tanımlanan osteoporoz, daha sonra Albright tarafından 1948’de ‘toolittle bone in bone’ ( kemik içinde çok az kemik) şeklinde tanımlanmıştır. Kelime anlamı olarak osteoporoz, gözenekli-delikli (porous) , kemik (os) demektir. Bugünkü tanımı ile düşük kemik kütlesi ve kemik mikro mimarisinde bozulma sonucu kemik kırılganlığında artış ile karakterize sistemik bir kemik hastalığıdır.

Osteoporoz, dünya nüfusunun yaşlanması nedeniyle önemi artan bir global problemdir. Bu nedenle osteoporoz sessiz bir salgın olarak kabul edilmiş ve 1994’de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından öncelikli sağlık problemi olarak tanımlanmıştır. Son yıllarda bilimin her alanında yaşanan gelişmeler ortalama insan ömrünü uzatmış ve böylece ömrü uzayan insanoğlu yaşlanmanın kaçınılmaz etkileriyle de tanışmıştır. Bu etkilerden biri ve belki de en önemlisi osteoporozdur. Dolayısıyla osteoporoz bir anlamda 20.yüzyılın hastalığıdır.

Santa Farma hakkında

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Daha detaylı bilgi almak için www.santafarma.com.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz

Bu Yazıya Tepki Ver