GÖKHAN DAĞISTANLI’NIN ÜÇÜNCÜ KİTABI “KOKUNUN İZİ” İNKILÂP KİTABEVİ İMZASIYLA RAFLARDA!

Gökhan Dağıstanlı’nın kaleme aldığı “Kokunun İzi”, aşka dair yalın sözler barındıran mektupların ve duygularla örülü hikâyelerin izinde geziyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurların beğenisine sunulan “Kokunun İzi”, yaşamın gerçek anlamının aşk olduğuna inananlara ve aşktan vazgeçmeyenlere adanıyor.

1658222960_Kokunun___zi___N
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kokunun İzi”, aşksızlıktan harap olan bir dünyada, bir nebzede olsa aşkı ve sevgiyi hatırlatabilmeyi amaçlıyor. Gökhan Dağıstanlı, yalnızlığın ortasındaki insanın, belki de sevmeyi yanlış anlamanın ızdırabını yaşadığını anlatırken, sevdiğinin gözleriyle yeniden bir kurulan bir hayatın izleri sürülüyor.

 

İnkılâp Kitabevi imzasıyla çıkan “Kokunun İzi”, hayatın olumsuz yanları içerisinde çoğu zaman hak ettiği değeri bulamayan ve ıskalanan “aşk”a ve aşkın sözcükleriyle kurulan “sevgiliye mektuplar”a dokunuyor. Gökhan Dağıstanlı, üçüncü kitabı olan “Kokunun İzi”nde yaşamın anlamını sevgide arayarak, okurlarına da bu en yüce duygunun hikâyelerini anlatıyor.

 

Kitap Hakkında

“Bütün ilişkilerde bir gün yalnız kalındı. Hayır, ayrılığı kastetmiyorum. Belki yabancılaşma, belki tükeniş, belki kanıksama… Bir gün geldi, her evde boş gözlerle uzaklara dalındı. Ya aşktan kalan yetmedi ya aşksızlık hali fazla geldi. Mesafeler açıldı günün birinde her evde. Düpedüz çoklu bir yalnızlığı anlatıyorum. Kimsenin kimseye derman olamadığı, varlığın ancak kendine yettiği bir yalnızlıktan bahsediyorum. Bu da sevgiye dahildi belki ya da biz sevmeyi hep yanlış anlamıştık. Bilmiyorum.”

 

Gökhan Dağıstanlı’dan aşka dair, yalın ama sözün duygu yüküyle dopdolu mektuplar, hikâyeler.

 

“Bu mektuplar; hayatın içindeki olumsuzlukları gördükçe zaman zaman küçümsese de aşktan vazgeçemeyenlere; onlarca kez acı çekse de suçu aşkta aramayanlara; mutluluğu, kaybetme korkusuna kurban etmeyenlere; yaşamın gizinin ancak aşktan ibaret olabileceğine inananlara adanmıştır.”

 

Yazar Hakkında

26 Aralık 1978 günü, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde dünyaya geldim. Hep sorulduğu için hemen söyleyeyim: Burcum Oğlak, yükselenim Boğa’dır. Gençlik yıllarım 1989 senesinde taşındığımız ve hâlâ büyük bir aşkla oturduğum Koşuyolu’nda geçti. Hayatı olabildiğince endişesiz, telaşsız ve tadıyla yaşamak Koşuyolu’nun karakteridir. Bu semt karakteri her temas edene ama az ama çok bulaşır. Birçok olası hırsımı bedenimden kazıyan da şüphesiz bu olmuştur.

 

İlk yazı denemelerim 1990 senesinde başladı. Hep yaşımdan büyük şiirleri, dev gibi şairleri sevdim. Bunca şiir, bunca duygusal yük yazılarımda şiirsel anlatıma götürdü beni. Zihnime anlamı kıstırıp imgeyi açtıran, böylece beni küçük bir nesir şairine dönüştüren şairlere selam olsun.

 

Orta ve lise öğrenimimi Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladım. 1996-2000 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği eğitimi aldım. Rasyonaliteyle romantizmin harmanlanması böyle böyle gerçekleşti. Ne gerçekle tam barışabildim ne hayal dünyasında yaşayabildim.

 

Şu hayatta, ailemi, arkadaşlarımı, Türk Sanat Müziğini ve Beşiktaş’ı çok sevdim. 90’larda genç olmayı, yokluğa rağmen tasasızlığı ve babamı çok özledim…

 

Yazarın Yayımlanan Diğer Kitapları: Kimsesiz Mektuplar (2017), Kimsesiz Şarkılar (2019).

 

Künye

Tür: Roman

Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt

Editör: Gökçe Şenoğlu

Kapak Tasarım: Emir Tali

Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay

Sayfa Sayısı: 108

Ebat: 13,5 x 19,5

Kâğıt/ İç Baskı: III. Hamur Enzo, 52 gr

Cilt/ Kapak: Amerikan Bristol 230 gr

 

Bu Yazıya Tepki Ver