Google Hakkında Şaşırtıcı İddia Amaçları Manipüle Etmekmiş

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik açtığı “tekelleşme” davasında ortaya atılan yeni iddialar ve açıklamalar gündemde. Profesör Antonio Rangel, Google’ın tercihleri manipüle etmek amacıyla mücadele verdiğini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a yönelik açtığı “tekelleşme” davasıyla ilgili olarak önemli bir gelişmeye sahne oluyor. Dava sırasında Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nden profesör Antonio Rangel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rangel’in iddiasına göre, Google, akıllı telefonlar ve tarayıcılarda esas arama motoru olabilmek için büyük bir çaba harcamış ve bunun nedeni tercihleri manipüle etmekmiş.

Profesör Rangel, şu sözlerle iddiasını dile getirdi: “Google, sizin seçimlerinizi manipüle etmek için çok çalıştı. Eğer ben sizin gözünüzü hareket ettirebiliyorsam, sizin bağımlılığınızı manipüle edebiliyorsam, sizin tercihlerinizi de manipüle edebilirim.”

Davranış bilimi üzerine eğitim veren Rangel, bilgisayarlar veya telefonların ana ekranındaki varsayılan arama motoru olmanın müşteri kazanma açısından büyük önem taşıdığını açıkladı. Çünkü insanlar genellikle ilk gördükleri varsayılan arama motorlarını kullanmaya devam ederler.

Rangel ayrıca, 2015 yılında Google çalışanları arasında yapılan iç yazışmalarda, Apple’ın Safari tarayıcısındaki varsayılan arama motoru pozisyonunun kaybedilmesinin Google için kritik bir konu olduğunun altını çizdi. Bu iddia, ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik açtığı antitröst davasının seyrini değiştirebilecek nitelikte.

 

Bu Yazıya Tepki Ver