Google, Konum İzini Kapatanları da İzlemiş 93 Milyon Dolarlık Anlaşma

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, ABD’nin California eyaletinde, konum izini kapatan kullanıcıları da izlediğini kabul etti. Şirket, bu uygulamayı ticari kazanç uğruna yaptığını belirtti ve California eyaletiyle 93 milyon dolarlık anlaşma sağladı.

ABD merkezli yazılım ve teknoloji devi Google, son dönemde gizlilik ihlalleri ve veri skandallarıyla sıkça gündeme gelmişti. Bu kez, Google’ın kullanıcıların konum izini kapattıklarında bile takip edildiği iddiası dikkat çekti. Google, ABD’nin California eyaletinde açılan dava sonucunda bu iddiayı kabul etti ve 93 milyon dolarlık anlaşma sağladı.

California Başsavcısı Rob Bonta, yaptığı açıklamada, Google’ın kullanıcıları yanılttığını ve konum izini kapatan kullanıcıların hareket izlerinin gonebet  hala izlendiğini belirtti. Google’ın bu uygulamayı ticari kazanç için gerçekleştirdiğini ifade etti. Başsavcı Bonta, bu kabul edilemez uygulama nedeniyle Google’ı sorumlu tuttuklarını vurguladı.

Anlaşma kapsamında Google, California eyaletine 93 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirket, herhangi bir hatası olmadığını savunsa da, anlaşma gereği belirli kısıtlamaları kabul etti.

Başsavcı Bonta, Google’ın bundan sonra konum gonebet giriş izini kapatan kullanıcıları takip etmesini yasaklayan bir yasa teklifini California Eyalet Meclisi’ne sunacağını duyurdu.

Bu haber, Google’ın kullanıcı gizliliği konusundaki tartışmaları bir kez daha alevlendirdi. Google, konum izini kapatan kullanıcıları izlemesini kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiğini savunuyor ancak bu uygulama şimdiye kadar büyük tepkilere yol açtı.

 

Bu Yazıya Tepki Ver