Google, Play Store’da uyguladığı komisyonu yüzde 15’e düşürdü

Google, Play Store'da uyguladığı komisyonu yüzde 15'e düşürdü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem Apple hem de Google‘ın uygulama mağazaları üzerinden aldıkları yüksek komisyonlar nedeniyle uygulama geliştiriciler ile sorunlar yaşadığını sizlere daha önce aktarmıştık. Google, uygulama mağazası olan Play Store‘un komisyon kuralını değiştirdiğini duyurdu.

Google tarafından edindiğimiz bilgilere göre uygulama geliştiriciler yıl içinde toplamda 1 milyon dolar gelire ulaşana kadar yüzde 15 oranında komisyon alınacak. Hatırlatmak gerekirse normalde hem Google’ın uygulama mağazası Play Store’da hem de Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’da yüzde 30 oranında komisyon alınıyor.

1 milyon dolar gelir barajı aşıldıktan sonra ise komisyon oranı yüzde 30’a çıkartılacak. Kısacası Google, geliştiriciler yıl içinde 1 milyon dolar gelire ulaşana kadar komisyon oranında yüzde 50’lik bir indirim sunuyor. Google tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu komisyon indirimi 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Google tarafından uzun zamandır böyle bir hamle bekleniyordu. Hatırlatmak gerekirse App Store‘un yeni Küçük İşletme Programı ile komisyon oranını yüzde 15’e düşüreceğini de geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık.

Apple Küçük İşletme Programı ile 1 milyon dolardan az gelir elde eden geliştiricilerin komisyon oranlarını yüzde 30’dan yüzde 15’e çekmişti. Apple ve Google’ın komisyon indirim şekilleri tamamen aynı olmasa da çok benzer bir mantık üzerinden çalışıyorlar.

Bu Yazıya Tepki Ver