Güleda Cankel cinayetiyle ilgili kan donduran ayrıntı!

Isparta Fatih Mahallesi’nde bulunan bir apartta pazar günü yaşanan olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Cuma geldiği kentte, genç kıza ulaşmak için 2 gün boyunca otogarda bekleyen, ardından da Güleda’yı tüm kaçma girişimlerine rağmen 17 saatin sonunda önce elleri ve kabloyla boğan, ardından da…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Güleda Cankel cinayetiyle ilgili kan donduran ayrıntı!

Isparta Fatih Mahallesi’nde bulunan bir apartta pazar günü yaşanan olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Cuma geldiği kentte, genç kıza ulaşmak için 2 gün boyunca otogarda bekleyen, ardından da Güleda’yı tüm kaçma girişimlerine rağmen 17 saatin sonunda önce elleri ve kabloyla boğan, ardından da kalbinden bıçaklayarak öldüren Zafer Pehlivan ifadesinde genç kızın yakın arkadaşı Osman S.’den şöyle bahsetti:

“17 Kasım günü saat 18.00 sıralarında Güleda’nın ışığını yanar şekilde görünce zilini çaldım. Kapıyı açtı, benim olduğumu görünce kapıyı kapattı. Dışarıdan konuşarak ikna ettim. Kapıyı açtı, içeri girdim. Yaklaşık 5 dakika sonra Osman geldi. Ancak kapıyı hafif aralayan Güleda, içeri almadı ve gitmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada ben çıktım, Osman adlı kişiyle beraber aşağı indim. Benden Güleda’dan uzak durmamı istedi. Ben de ‘5 yıllık arkadaşım nasıl bırakırım?’ dedim. Osman’la hem konuşuyor hem de yürüyorduk. Bu sırada Güleda’yı aradım. Açmadı. Apartın önüne gittiğimizde Güleda aşağıdaydı. Osman bana ‘Biraz uzaklaş, ben Güleda’yla konuşmak istiyorum’ dedi. Ben de uzaklaştım. Bir süre sonra yanlarına gittiğimde, Osman Güleda’ya dönerek, ‘Zafer’e söylemek istediğin bişey var mı?’ diye sordu. Bunun üzerine Osman’a gitmesini söyledim. O da gitti” dedi.

OSMAN’DAN YARDIM İSTEMEYE ÇALIŞMIŞ

Zafer Pehlivan’ın ifadesi, Güleda’nın kaçışında Osman’dan yardım istemeye çalıştığını da gözler önüne serdi. Pehlivan, “Dışarı çıkmıştık. Markete gittik. Çıktığımızda kaçmaya başladı. Sonra durdu. Benden telefonunu istedi. Birini arayacağını söyledi. Aradığı kişinin Osman olduğunu görünce telefonu elinden alıp, kırdım. ‘Ben Osman’a gideceğim’ dedi. Hatta kaçtığı yer Osman’ın oturduğu sokaktı. Osman bu yaşananları öğrenmiş. Beni telefonla aradı. Nerede olduğumu ve konuşmak istediğini söyledi. Güleda kaş-göz işaretiyle söylememem gerektiğini anlattı. Ben de Muğla’da olduğumu söyledim. Hatta Muğla’daki adresimi de verdim. Osman, Muğla’ya gelip konuşmak istediğini söyledi. Telefonu kapattıktan sonra Güleda, ‘Bak ne kadar iyi biri. Arayıp soruyor’ dedi. Bunun üzerine tartıştık, önce boğazını sıktım. Sonra kabloyla boğdum. Ölmediğini görünce de mutfaktan aldığım bıçağı kalbine sapladım” dedi.

“MAALESEF BU OLAYLA İLGİLİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Osman S.’nin bilgi amaçlı ifadesine başvurdu. Genç kız ile katil zanlısı arasında yaşananlara bire bir tanık olan üniversiteli Osman S.’ye DHA muhabiri ulaştı. Ancak, Osman S. tanık olduğu anları anlatmayarak, “Maalesef bu olayla ilgili konuşmak istemiyorum” dedi.

POLİSE TESLİM ETMİŞ

Öte yandan dün tutuklanarak cezaevine gönderilen Zafer Pehlivan’ın genç kızı, ikinci kaçma girişiminin ardından darbettiği anlarda duruma bir kişinin müdahale ettiği ve zanlıyı polisin yanına götürdüğü ortaya çıktı. Pehlivan ifadesinde, üçüncü kaçma girişimi üzerine apartın önünde Güleda’yı darbettikten sonra vatandaşlardan korkup kaçtığını ancak bir vatandaşın kendisini yakalayarak, olay yerine gelen polislerin yanına götürdüğünü şöyle ifade etti:

“Tekme attı. Ben de boğazını tekrar sıktım. Bir süre sonra hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istediğini belirtti. Ben de ‘Kaçmayacaksan çıkarız’ dedim. ‘Kaçmayacağım’ dedi; ancak dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım. Apartın önüne geldiğimizde tokat attım, omuzundan tuttum, ittirdim. Yere düştü. Bağırmaya ve ağlamaya başladı. Kafasını çarptı. Bunun üzerine korkup kaçmaya başladım. Tanımadığım bir erkek şahıs bana tekme ve tokat attı. Yere düştüm beni kaldırdı. Güleda’nın yanına götürdü. O sırada ambulans ve polisler geldi. Güleda ambulansa bindirilirken, şikayetçi olmadığını söyledi. Hastaneye götürdüler. Beni de alarak otogar civarında bıraktılar. Para çektim, taksiyle hastaneye Güleda’nın yanına gittim. Sonra bizi karakola götürdüler. Güleda, şikayetçi olmadı. Onu polis aracıyla evine götürdüler. Beni de ifademin ardından bıraktılar.”

Kaynak: DHA

Benzer Haberler
SAP Dönüşüm Ödülleri 2025 sahiplerini buldu
SAP Dönüşüm Ödülleri 2025 sahiplerini buldu
Çınar Koleji’nden Kızılay Haftası’na Anlamlı Destek: “Bir Kase Çorba, Bir Damla Hayat”
Çınar Koleji’nden Kızılay Haftası’na Anlamlı Destek: “Bir Kase Çorba, Bir Damla Hayat”
Marble Systems Tureks’ten, Karayiplerin yükselen yıldızı Porto Riko’ya stratejik yatırım
Marble Systems Tureks’ten, Karayiplerin yükselen yıldızı Porto Riko’ya stratejik yatırım
HSG Laser SMTECH 2025’te Akıllı Sac ve Boru Kesme Çözümlerini Tanıttı
HSG Laser SMTECH 2025’te Akıllı Sac ve Boru Kesme Çözümlerini Tanıttı
Suudi Turizmi Wtm 2025’te İzleyicileri Büyülüyor Ve Küresel Ortaklıkları Güçlendiriyor
Suudi Turizmi Wtm 2025’te İzleyicileri Büyülüyor Ve Küresel Ortaklıkları Güçlendiriyor
Suudı̇ Turı̇zmı̇ Wtm 2025’te İzleyı̇cı̇lerı̇ Büyülüyor Ve Küresel Ortaklıkları Güçlendı̇rı̇yor
Suudı̇ Turı̇zmı̇ Wtm 2025’te İzleyı̇cı̇lerı̇ Büyülüyor Ve Küresel Ortaklıkları Güçlendı̇rı̇yor
Son Dakika Güncel Haberler - uyumhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları UYUM HABER 'de saklıdır.