Gümrük Müşavirliği Ne Yapar?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Gümrük Müşavirliği, ticari nakliye, mal ve hizmetler ile ilgili uluslararası ticaret ve ticari faaliyetlerin tüm yönlerinde uluslararası danışmanlık hizmetleri vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve Dünya Ticaret Örgütü (WTO) üye ülkeleri gibi diğer uluslararası kuruluşlar dahil olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar için küresel özel danışmanlık hizmetleri sağlar. Bu hizmet sağlayıcı, gümrük düzenlemeleri dahil olmak üzere küresel ticaret uygulamaları ve ticaret yasaları hakkında kapsamlı bilgi sağlar.

 

Global Gümrük müşavirliği, danışmalığı uzmanlığı, e-ticaret ve navlun düzenlemeleri ve gereksinimleri dahil olmak üzere nakliye ve lojistik konularını da kapsayacak şekilde uluslararası ticaretin kapsamının ötesine uzanır. Buna ek olarak, hükümetlere ve kurumlara politika uygulaması, politika ve prosedürlerinin uyumu ve idaresi ile ilgili tavsiye ve yardım sağlar. Uluslararası ticaret hukuku ve politikası hakkındaki bilgisi, müvekkillerine işlerini etkileyebilecek tüm yasal ve düzenleyici konularda tavsiyelerde bulunmasını sağlar. Görevler ve ücretler, finans ve bankacılık düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri ve hatta istihdam düzenlemeleri ve uyumlulukla ilgili kurallar dahil olmak üzere ticari faaliyet için geçerli tüm uluslararası düzenlemelere eksiksiz bir genel bakış sağlar. Ayrıca danışman olmak isteyenlere veya halihazırda sektörde olanlara eğitim hizmetleri sunmaktadır.

 

Bir bireyin veya küçük bir işletmenin, uluslararası ticarete yönelik mevcut yasa ve yönetmeliklerden yalnızca yararlanması yeterli değildir. Uluslararası ticarette başarıya ulaşmalarına yardımcı olmak için danışmanlar tarafından sağlanan tavsiye ve rehberliği kullanmaları gerekir. Saygın ve deneyimli bir uluslararası danışmanlık hizmeti sağlayıcısı işe almak önemlidir. Bir danışman, ticarete giriş, uyumluluk, gümrük işlemleri ve ticaretten çıkış planlaması dahil olmak üzere uluslararası ticaretin tüm yönlerinde yardımcı olabilir.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver