Güney Kore’deki Araştırmaya Göre Köpeklerle Zaman Geçirmenin Faydaları

image_65f2dab26482e
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpeklerle Zaman Geçirmenin Stres ve Kaygıyı Azalttığı Tespit Edildi

Güney Kore’deki Konkuk Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, köpeklerle kaliteli zaman geçirmenin stres ve kaygıyı azaltabileceği ortaya konuldu.

Araştırmada Yapılan Bulgular

Araştırmada, 30 sağlıklı yetişkinden alınan beyin taramaları sonucunda, köpeklerle etkileşimin beyinde rahatlama, konsantrasyon, yaratıcılık ve dikkatle ilişkili elektriksel aktivite ürettiği görüldü. Bilim insanları, 20 yaş ve üzeri 15 erkek ve kadının beyin aktivitesini ölçmek için bir elektroensefalogram (EEG) cihazı kullandı. Katılımcılar, aktivitelerden sonra kendilerini daha az yorgun, depresif ve stresli hissettiklerini bildirdi.

Köpeklerin Sağladığı Faydalar

Araştırmaya katılanlar, dört yaşındaki bir kanişle oynayarak, onu besleyerek, bakımını yaparak, masaj yaparak, fotoğrafını çekerek, ona sarılarak ve yürüyerek kendilerini daha iyi hissetti. Araştırmacılar, köpeklerle zaman geçirirken beyinde rahat bir uyanıklık durumunu yansıtan alfa beyin dalgaları ve yüksek konsantrasyonla ilişkilendirilen beta beyin dalgalarında artış tespit etti.

Uzman Görüşleri

Danışmanlık Rehberi’nden Georgina Sturmer, köpeklerin insanlara koşulsuz sevgi sunduğunu ve bu sayede insanların önemsendiklerini hissedebileceklerini belirtti. Sturmer, köpeklerin sevgi ve ilgiyle insana huzur verdiğini ve iyileştirici etkisi olduğunu vurguladı.

Araştırmanın Sonuçları

Araştırma, köpeklerle vakit geçirmenin insanların mutluluğunu artırabileceğini ve kaygılarını azaltabileceğini göstermektedir. Stresli durumların ardından köpeklerle vakit geçiren katılımcıların daha iyi bir ruh haline sahip olduğu ve kaygılarının azaldığı belirlenmiştir. Bu önemli araştırma, köpeklerin insanlar üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha kanıtlamaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver