Gürcistan’da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre iktidardaki Gürcü Hayali partisi kazandı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan’da 10. Parlamento‘nun milletvekillerini seçmek için düzenlenen genel seçimlerde oy kullanma işlemi tamamlandı.

Gürcistan’da 150 sandalyeli Meclis’e girecek milletvekillilerini belirlemek için yapılan genel seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 20:00’de sona erdi. Sandıklar kapatıldı ve sayıma geçildi.

PARTİ MERKEZİNİN ÖNÜNDE KUTLAMA YAPILDI

Ülkedeki televizyon kanallarında yayınlanan gayri resmi sonuçlara göre Gürcü Hayali (GD) Partisi, seçimlerde birinci sırada yer alıyor. GD Partisi’nin Tiflis’teki merkez ofisi önünde kutlama yapıldı.

Gürcistan'da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre Gürcü Hayali partisi kazandıGürcü Hayali Partisi’nin kurucusu Bidzina İvanişvili

ADAYLARIN OY ORANLARI

Eski Gürcistan Başbakanı ve milyarder iş insanı Bidzina İvanişvili’nin kurucusu ve başkanı olduğu GD’nin, İmedi TV’ye göre yüzde 55, Rustavi 2’ye göre yüzde 52,26, Mtavari TV’ye göre yüzde 41, Formula TV’ye göre ise yüzde 46 oy aldığı belirtiliyor.

Gürcistan'da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre Gürcü Hayali partisi kazandı

Bir dönem Milan’da forma giyen eski Gürcü milli futbolcu Kaladze de GD Partisi’nin kurucuları arasında yer alıyor.

GAKHARİA TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan, ilk açılan sandıkların sayımlarının yayınlanmasının ardından GD Partisi’nin Tiflis’teki merkez ofisi yakınında konuşma yapan mevcut Gürcistan Başbakanı ve GD Partisi’nin Başbakan adayı Giorgi Gakharia, “Biz kazandık. Kendi seçimini yapan tüm Gürcistan vatandaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Gürcistan'da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre Gürcü Hayali partisi kazandıGD Partisi’nin Başbakan adayı Giorgi Gakharia

İlk seçim sonuçlarını değerlendiren Saakaşvili ise söz konusu sonuçlara göre GD Partisinin tek başına iktidarı kuramayacağını, dolayısıyla zaferin muhalefetin olduğunu savundu.

KAYBEDECEĞİ KESİNLEŞEN SAAKAŞVİLİ ADAYLIĞINI ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde ülkesine dönme planlarını açıklayan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, Cumartesi günü Gürcistan başbakanlığı görevini üstlenmek istemediğini söyledi.

Eylül ayında, Gürcistan Birleşik Ulusal Hareketi lideri Grigol Vaşadze, seçimlerde galip gelirlerse Saakaşvili’yi başbakanlığa aday göstereceklerini söyledi. Saakaşvili bu kararı memnuniyetle karşıladı ve görev almaya hazır olduğunu söyledi.

Gürcistan'da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre iktidardaki Gürcü Hayali partisi kazandıMikheil Saakaşvili

Sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte Mtavari Arxi’ye konuşan Saakaşvili, “Gürcistan başbakanı olmak da dahil olmak üzere herhangi bir pozisyonla ilgilenmiyorum. Ama önümüzdeki günlerde fiziksel olarak nerede olacağımı açıklayacağım” dedi.

Yolsuzluk suçlamalarının ardından Ukrayna’ya kaçan ve burada tekrar yolsuzluk vakalarına karışan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili’nin partisi Birleşik Ulusal Hareket AB menşeili medyadan geniş çaplı bir destek görüyor.

Gürcistan'da genel seçimi gayri resmi sonuçlara göre iktidardaki Gürcü Hayali partisi kazandı

Bu Yazıya Tepki Ver