Haiti’de Başbakanın İstifa Talebiyle Düzenlenen Protestolarda 6 Kişi Öldü

image_65c4b325ee87b
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haiti’de Çıkan Olaylarda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Haiti’de Başbakan Ariel Henry’nin istifasını talep eden protestolar çıktı ve bu protestolar sırasında 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Bölge basınına göre binlerce kişi, Başbakan Henry’nin istifasını talep etmek için birçok kentte polisle çatıştı. Bu olaylarda silahla vurulan 6 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Raporlara göre güvenlik güçlerinin kontrolü kaybettiği ve çetelerin devreye girdiği iddia ediliyor.

Protestolar Nedeniyle Halk Evlerine Kapandı

Dükkanların, evlerin ve araçların ateşe verilmesi nedeniyle halkın evlerine kapandığı belirtiliyor. Ülke genelinde meydanlara inen binlerce kişi, Başbakan Henry’nin “güvenliği sağlayamadığı ve ekonomik krize çözüm bulamadığı” gerekçesiyle istifasını talep ediyor.

Haiti’deki Şiddet Olayları Artıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Haiti Entegre Ofisi’nin 2 Şubat tarihli raporuna göre, son üç ay içerisinde Haiti’de 2 binden fazla kişi öldürüldü, yaralandı veya kaçırıldı. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre %10 artış gösterdi. Haiti’deki şiddet olaylarının artması, ülkenin güvenlik ve ekonomik sorunlarına dikkat çekiyor.

Başbakan Henry’nin istifası talebiyle düzenlenen protestoların devam etmesi ve şiddet olaylarının artması durumunda, Haiti’nin içinde bulunduğu kriz daha da derinleşebilir. Uluslararası toplumun bu duruma dikkatini çekmesi ve Haiti’ye yardım elini uzatması önem taşıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver