Halterle engellerini aşan Muhammed Eray, hayatında yeni bir sayfa açtı

image_656c7afd95e7c_kvd0rj
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güllü ve Abdullah Karadaş çiftinin ikinci çocuğu Muhammed Eray, doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Ancak, Eray’ın hayatı, bir halter antrenörüyle tesadüfen tanışmasıyla tamamen değişti.

Muhammed Eray’ı gören milli takım antrenörü Semih Ceylan, ona halter yapmayı önerdi. Eray, bu öneriyi kabul ederek halter antrenmanlarına başladı. Kısa sürede, bacak kaslarının güçlenmesiyle Eray, destek almadan yürüyebilmeye başladı.

Muhammed Eray Karadaş, 4 Eylül Spor Salonu’nda antrenör Semih Ceylan ile karşılaşmasının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Eray, antrenörün telkinleriyle haltere başladığını ve önce tereddüt ettiğini ancak sonunda başlama kararı aldığını belirtti.

Başlarda desteksiz yürüyemediğini dile getiren Eray, sporun hayatında büyük bir değişim yarattığını söyledi. Sosyal hayatının olmadığını ve evden dışarı çıkmadığını anlatan Eray, spora başladıktan sonra arkadaşlar edindiğini ve sosyalleştiğini ifade etti. Şimdi ise bisikletle her yere gidebildiğini ve işlerini kendisinin halledebildiğini sözlerine ekledi.

Muhammed Eray Karadaş, halter sayesinde bacaklarının güçlendiğini ve kendini daha iyi hissettiğini belirtti. Engellilere spor yapmalarını tavsiye eden Eray, herkesin mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.

Eray, geçen yıl düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük elde ettiğini ve şimdi ise Türkiye şampiyonluğunu hedeflediğini ifade etti. Engellilerin hiçbir şeyi başaramayacağına inanmadığını söyleyen Eray, hayatta engellerin aslında önemli olmadığını, önemli olanın öz güven olduğunu belirtti.

Halter milli takım antrenörü Semih Ceylan, Muhammed Eray ile 2021 yılında tanıştıklarını ve o zamandan beri birlikte çalıştıklarını söyledi. Ceylan, Eray’ın artık ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabildiğini ve 90 kilogramlık ağırlık kaldırabildiğini belirtti. Eray’ın hedefinin, 2024’te yapılacak olan Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda ilk üçe girmek olduğunu da ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver