Hamas: Gazze’de Savaşı Durdurmayan Ateşkes Tekliflerini Reddedeceğiz

image_663722118531c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas, Ateşkes Müzakereleri Sürerken Savaşı Sona Erdirme Kararlılığını Sürdürüyor

Hamas yetkilisi, Gazze’de savaşı durdurmayan hiçbir ateşkes teklifini kabul etmeyeceklerini açıkladı. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları devam ederken, ateşkes müzakereleri Mısır’da devam ediyor.

Netanyahu, İsrail Heyetinin Kahire’ye Gitmesine Karşı Çıktı

Hamas heyeti, müzakereler için Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderken, İsrail medyasına göre Netanyahu, İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktı.

İsrail Başbakanı Engeli Olarak Nitelendirildi

Hamas yetkilisi, Gazze’de savaşı durdurmayan ateşkes teklifini kabul etmeyeceklerini belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘yu anlaşmanın önündeki en büyük engel olarak suçladı. “Elimizdeki bilgiler, Netanyahu’nun kişisel nedenlerle anlaşmaya engel olduğunu doğruluyor” ifadelerini kullandı.

Hamas: Refah Operasyonuna Karşı Kararlıyız

Hamas’ın askeri kanadı, muhtemel Refah operasyonuna ilişkin açıklama yaparak, “Bizi Refah’a kara harekatı düzenlemekle tehdit ediyorlar, biz de onları başarısızlığa ve yenilgiye uğratma sözü veriyoruz” dedi.

Mısır Uyarıda Bulundu

Kahire’den de müzakere açıklaması geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, İsrail’in barış karşıtı tutumunun tüm bölgeyi “benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyeceği” uyarısında bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver