HASAN AKIL: “SAĞLIK TURİZMİNDE TÜRKİYE BİRİNCİ TERCİH.”

Saç ekimi ve Sağlık Turizmi konusunda Türkiye’nin ve Dünya’nın yakından takip ettiği isim olan Hasan Akıl, (Hasan Hüseyin Akıl) Türkiye’nin neden birinci tercih olduğunu anlatıyor.

HASAN AKIL
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi ve Sağlık Turizmi konusunda Türkiye’nin ve Dünya’nın yakından takip ettiği isim olan Hasan Akıl, (Hasan Hüseyin Akıl) Türkiye’nin neden birinci tercih olduğunu anlatıyor.

  • Öncelikle Sağlık Yöneticisi ve Saç Ekim Koordinatörü Hasan Akıl Kimdir?

Sağlık Yöneticisi Hasan AKIL, 1986 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Atatürk İlköğretim Okulu’nda ve Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitimine devam etmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans eğitimini tamamlamış, saç ekimi ve medikal estetik üzerine sağlık sektörüne adım atmıştır.

Akıl, 2008 yılından bu yana estetik ve güzellik sektöründe çeşitli hastanelerde koordinatörlük pozisyonunda önemli görevler üstlenmiştir. 2010 yılında “Estemylife” markasını kurdu. Böylece kurucusu olduğu markanın Genel Müdürlük ve Saç Ekim Koordinatörlüğü görevlerini başarıyla yürütmüştür. 2020 yılında ise merkezi İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan 2000 metrekare kapalı alanda ve 100’e yakın personeli ile ‘Özel AKL Poliklinik’ markasının Aile kurucuları arasında yer almıştır.

Dermatoloji, Plastik Cerrahi ve kozmetik ürünleri alanlarında, Sağlık turizminin önde gelen markalarının danışanı ve sektörün yöneticilerine danışmanlık yapan Hasan Akıl: ‘Tüm Dünyada ve özellikle Avrupa ülkelerinde sağlık turizminin gelişmesine çeşitli katkılarda bulundu. Bunlarla birlikte Hollanda, Arnavutluk, Makedonya, İsrail ve Moldova gibi sektöre daima yeniliklerle bakan bazı ülkelere saç ekimi başta olmak üzere, yeni açılan ve mevcut hizmet veren birçok kliniğin kurumsal danışmanlığını yaptı.

‘’Uzun yıllar Futbol Hakemliği ve TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Lisanslı Futbolcusu olan Akıl, Eskişehir Sivrihisar Spor Kulübü Başkan yardımcılığı görevini halen yürütmektedir.’’

Engelliler, Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik gerçekleşen ve Ulusal basında yer alan birçok Sosyal Sorumluluk projelerine Sponsor desteğinde bulunan Hasan Akıl, Programlarında ise sürdürülebilir bağlamda gönüllü olarak görev almıştır.

Avrupa Birliği riyasetinde hizmet veren European İnstitute, İBB İsmek (İstanbul Meslek Edindirme Kursu) ve çeşitli kamu kuruluşları bünyesinde birçok sertifika ve katılım belgesi alan Sağlık Yöneticisi Hasan Akıl (Hasan Hüseyin Akıl), Evli ve iki çocuk babasıdır.

  • Sağlık Turizmi Nedir?

Hasan Bey öncelikle sizlere şunu sormak istiyorum; Sağlık Turizmi nedir? Bilmeyenler için bu kavramı ve hizmetler bütününü nasıl açıklarsınız?

  • Sağlık Turizmi, kısaca kişilerin hem koruyucu hem tedavi edici hem de rehabilite edici birçok sağlık hizmetini almak için yaşadıkları ülkeden başka bir ülkeye ziyaretleridir.

Ayrıca daha detaylı anlatmak gerekirse şöyle örneklendirebiliriz; kişi hangi yaşta olursa olsun bir saç dökülmesi yaşıyor ve bu hem psikolojisini hem de sosyolojik durumunu artı eksi birçok yönden etkiliyor. Bu kişinin ilgili durumları yaşamamak ve kendisini daha da rehabilite edecek şekilde farklı ve mutlu bir hayata merhaba demek için bir saç ekimi hizmeti alması gerekiyor. Kişi bu hizmeti almak için çeşitli araştırmalar yaparken Türkiye başta olmak üzere bir iki ülkenin bu konuda hem uzman hem kaliteli hem de daha ekonomik olmasından ve ayrıca gideceği ülkedeki gezi gibi etkinliklerle (İstanbul turu) bir turist gibi tatil deneyimi yaşayacağından dolayı bulunduğu ülke dışına başlıca sağlık hizmeti ve tatil deneyimi sebebiyle seyahat etmektedir. Bu durum sağlık turizminin gerçekleşmesidir.

Bu ve bu gibi durumlar için Sağlık Turizminde Türkiye Birinci Tercih olmaktadır.

  • Türkiye Sağlık Turizminde Neden Birinci Tercih?

Evet Hasan Bey, aktardığınız üzere Türkiye’nin Sağlık Turizminde birinci tercih olduğunu söylediniz. Birçok kişi merak edecektir. Türkiye neden bu konuda birinci tercih oluyor?

  • Evet. Ben de okuyucularımızın merakını gidermek adına bu konuyu biraz detaylandırmak isterim. Türkiye, son yıllarda sağlık ve sağlık turizmi alanında önemli atılımlar yapmış ve sağlık ile teknoloji eksenini diğer ülkelere göre daha hızlı bir şekilde bir araya getirmiş bir ülkedir. Gerek doktorlarımızın gerek cihazlarımızın gerekse bu konuda eğitim ve yetkinliklerimizin birçok ülkeden daha önde olduğunu göz önünde olan bir durumdur.
  • Sağlık turizmi alanında başlıca hizmetler; saç ekimi ve plastik cerrahi işlemleridir. Bu iki hizmet için bakacak olursak, saç ekimi konusunda uygulanan güncel DHI, FUE, Diamond gibi yöntemlerde kullanılan cihazlar son teknoloji ve başarı oranı neredeyse %99’a ulaşmış cihazlardır. Bir de bunlara saç ekimi konusunda uzman, Türkiye ve Dünya tarafından bilinen, takip edilen doktorlarımızı eklersek, birinci tercih olmamak için başka bir sebep yoktur diye düşünüyorum.
  • Başka bir özellikle, sağlık ile teknoloji ekseninin bu kadar hızlı ilerlemesi ve buna bağlı öncülük etmek, maliyet ve fayda analizlerinde de bizleri ön plana çıkarıyor.
  • Türkiye, sağlık turizmi konusunda en ekonomik ve en başarılı ülkeler arasında yer alıyor.
  • Sağlık Turizminin Birinci Konusu Olan Saç Ekimi Hayatımızı Nasıl Değiştirir?

Hasan Bey, çokça bahsettiniz. Saç ekiminin hayatımıza etkisini ne şekilde yorumlarsınız. Okuyucularımızda bu konuda bilgi sahibi olmak isteyeceklerdir.

Çevrenizdeki inşalara karşı ilk izleniminiz oldukça önemlidir. Kendinizi beğenmiyor kusurlarınızdan rahatsız oluyorsanız özgüven sorunları ve insanlar karşı çekingenlik başlar. Saçlarınızın dökülmesi yaşa ve genetiğe bağlı olarak saçlar zaman içinde dökülebilir.

Saçlarını kaybetmiş olmak sizi depresyona sokabilir. Saçlarını geri isteyen insanlar için saç ekimi son yıllarda oldukça gelişti. Teknoloji ile birlikte yeni saç ekimi teknikleri, yeni cihazlar, yeni cerrahi yöntemler keşif edildi. En son ve en iyi yöntemleri kullanarak sizleri eski görünümünüze kavuşturmak bizlerin işi.

Saç ekimi yaptırmak ve saçlarını kaybetmek normal bir durumdur. Psikolojik sağlığınız için dış görünüşünüzün sizi tatmin etmesi oldukça önemlidir. Saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen bir durumdur. Saçı dökülen kişi kendini mutsuz hissedebilir. Dünya genelinde son 20 yılda saç ekim teknikleri oldukça gelişmiş olup güzel sonuçlar vermeye devam etmektedir.

Son olarak sorsak ve desek ki “Hasan Akıl Sağlık Turizminin Geleceğini Nasıl Görüyor?” bize kısaca ne söylemek istersiniz?

“Sağlık Turizmi, Türkiye’nin hem ekonomik hem de sağlık alanında büyüyerek ilerlemesini sağlayan çok önemli bir alandır. Geleceğinde ise şu an olduğundan daha fazla katma değere sahip getiriler sunacağından hiç şüpheniz olmasın. Bu konuda hem sağlık turizmi alanında hizmet veren kurumlara hem de kamu kurumlarına büyük bir gayret düşmektedir.”

HASAN AKIL İLE SAĞLIK TURİZMİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ, KASIM 2021

Bu Yazıya Tepki Ver