Hasta Yatağı SGK Karşılıyor mu?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatalak hastaların, uzun süre yatması gereken hastaların sağlıklı bir yatma deneyimi için hasta yatakları geliştirilmiş ve bu son teknoloji hasta yatakları hem hastalar hem de hasta bakıcılar tarafından büyük kolaylıklar sunmaktadır. Ancak hasta yatakları, genel anlamda pahalı medikal ürünlerdir ve insanlar bunu almakta ya da kiralamakta zorluk çekmektedir. Bu sebeple de akıllara sağlık alanında hep yardımı dokunan SGK geliyor. Hasta yatağı SGK karşılıyor mu? Bu sorunun cevabı birçok kişi tarafından merak ediliyor ve özellikle maddi durumu iyi olmayanların hoşuna gidecek cevaplar yazı içerisinde mevcut.

hasta yatakları

Ülkemizin sağlık sistemi genel olarak tartışma konusu olsa da aslında sunulan sağlık hizmetleri birçok ülke tarafından da dikkat çekiyor. Artık Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK tarafından sağlık konusunda insanlara çok fazla yardım ediliyor. Hasta yatağı ihtiyacı da bu yardım konuları içerisinde. Kısmen ya da tamamen hasta yatağı temini gereken, ihtiyacı olan hastalara sunuluyor.

Hasta Yataklarının Ücreti Karşılanıyor mu?
Yatalak olan yakınına evde bakmak durumunda olan ya da yatalak olan, kalkmakta zorlanan, çok yaşlı veya yatması gereken, özetle bakıma ihtiyacı olanlara bakmakla yükümlü olan hasta bakıcıların SGK tarafından desteklendiğini özetle söyleyebiliriz. Bakıcı olan kişilerin maaş alması da dahil olmak üzere yatalak hastaların ihtiyacı olan hasta yataklarının SGK tarafından karşılandığı, büyük kısmı ya da tamamının karşılandığı biliniyor. Dolayısıyla da yatakta bakıma muhtaç olan kişilerin hasta yataklarında olmaması dolayısıyla standart yataklarda olmalarının açtığı yaralar da kabul edilebilir bir durum değildir asla. Bu durum kişiler tarafından kabul edilemediği gibi devlet tarafından da kabul edilmemektedir.
Hasta yakını tarafından hasta için hastane kurulundan rapor ve reçete alınarak ikamet ettiği şehrin SGK dairesine giderek başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu durumda kişinin yatak ihtiyaçları ve gerekliyse hasta bakıcı ihtiyacı doğrudan karşılanmaktadır. Bu noktada dikkat edilecek olan husus, devlet hastanelerinden alınan raporlar ile medikal birimlerden hasta yatağı alınamıyor olmasıdır. Bu durumlarda SGK yatak masraflarını karşılamamaktadır. Alınan rapor ve reçete ile sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurulmalıdır. Yataklar direkt olarak SGK tarafından adreslere gönderilmektedir.

Havalı Hasta Yatağı Talebi
Hasta kişinin normal ölçülerde olan yataklar sebebiyle yaraları oluşması yüksek olasılıktır. Bu nedenle de eğer kişi yatalaksa ya da kısmet hareket yeteneği olsa dahi rapor alınarak yatalaklıktan yararlanabilir. SGK tarafından verilecek olan havalı hasta yatakları hem yara oluşumunu engelleyecek hem de bakmakla sorumlu olan kişinin çok daha pratik bakması anlamına gelmektedir. Havalı hasta yataklarının havalı standartlarda olması, yatak içerisinde de yüzeyinde de rahatlıkla hareket edebilmesini sağlayarak yaralanmaların her birinin önüne geçmektedir. Son kez özetlemek gerekirse SGK hasta yatağı masrafını karşılıyor evet ama

Bu Yazıya Tepki Ver