Havalı Tabanca Bir Av Malzemesi midir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Havalı tabanca ülkemizde en çok kullanılan silahlar arasında yer alırken bireylerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de bu ürünlerin gerçekten av malzemesi olup olmadığıdır. Tabanca dendiğinde normal şartlarda akla ateşli silahlar gelse de av dendiğinde akla hep havalı tabancalar gelir. Genel anlamda av ile bir arada değerlendirilen havalı silahların bir av malzemesi olduğu açık. Peki, avcılık yapılırken kullanılacak olan silahlar hangileridir? Bu konuda daha detaylı değerlendirmeler yapmak gerekir.

Türkiye’de çok yaygın bir şekilde tercih edilen havalı silahların en önemli özelliklerinden bir tanesi de farklı seçeneklerinin bulunmasıdır. Özellikle kısa mesafe ve uzun mesafe olmak üzere birbirinden farklı seçenekleri bulunan bu silahların nasıl tercih edilmesi gerektiğine bir bakmak gerekir!

Hangi Havalı Tabancayı Seçmelisiniz?

Av malzemeleri seçerken kaliteli tercihlerde bulunmak adına ne tür bir ava çıkacağınızı bilmeniz gerekir. Bu durumda kısa menzilli mi yoksa uzun menzilli mi bir silaha ihtiyaç duyduğunuza karar vermeniz gerekir.

Havalı Tüfekler

Havalı tüfekler, genellikle uzun menzilli silahlar olarak bilinir. Avcılıkta çok uzak mesafeden atış yapmak amacı ile kullanılan havalı tüfeklerin tercih edilmesinde dürbün kullanımı da önemlidir. Tüfeklerin daha etkili olmasının yanı sıra daha kaliteli atışa olana sağlaması büyük av hayvanları için tercih edilmelerinde ön plana çıkar.

Ava çıkarken amacınız uzak mesafeden atış yapmaksa havalı tüfek seçiminizde dürbün ve mermi kullanımını da dikkate almalısınız. Aksi takdirde satın alacağınız av malzemeleri sizin için kullanışlı olmaktan ziyade tam bir israf anlamına gelecektir.

Havalı Tabancalar

Tabancalar genellikle atış mesafeleri daha kısa olan havalı silahlardan bir tanesidir. Avcıların da yakından atış yaparak daha başarılı isabet sağlayabilecekleri tabancaların etki kapasitesi de diğer silahlara göre daha düşük kabul edilir. Bir avcı olarak seçiminizi yaparken tüfeklerin ve havalı tabancaların etkilerinin farklı olacağını da unutmamanız gerekir.

Havalı tabancalardan bir tanesini satın alırken dikkatli davranmanız konular arasında satın alacağınız ürünlerin fiyatı da vardır. Havalı tüfekler genel manada havalı tabancalara göre daha düşük fiyatlarla satılır. Bu anlamda ayıracağınız bütçeyi planlamak çok daha kolay olacaktır.

Kampseti ile En Kaliteli Alışverişler

Türkiye’de av ve avcılık malzemeleri dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden bir tanesi olan Kampseti sayesinde en doğru ürünleri satın alabileceksiniz. Ürün çeşitliliği konusunda birbirinden avantajlı alternatifler sunarken fiyat konusunda da rekabetçi çözümler sunar. Havalı silah ve havalı tabanca noktasında yıllara dayanan tecrübesi ile Kampseti, av malzemeleri alışverişlerinizde memnuniyeti zirveye taşır.

Av malzemesi satın alırken kafa karışıklığı yaşıyorsanız https://www.kampseti.com/kategori/havali-silahlar linkine tıklayarak hangi ürünü satın alacağınızı Kampseti uzmanlarına sorabilirsiniz. Her konuda sizlere destek sunan Kampseti alışverişlerde de uygun ödeme seçenekleri vaat eder.

Bu Yazıya Tepki Ver