Hayaller İçin Destek İstiyorlar

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçeli yönetici İlker Dinçay, Fenerbahçeli kadın boksörlerin Dünya Şampiyonası’nda 4’ü altın, 1’i gümüş olmak üzere 5 madalya kazandığını hatırlattı.

Dinçay, sarı-lacivertli sporcuların müthiş başarılar elde ettiğini ve bundan gurur duyduklarını belirtti.

“Amacımız onların başarısının önüne geçmek değil ama bunları söylemek gerekiyor. Biz çok önemli bir mücadele veriyoruz. Türk sporuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizim yegane amaçlarımızdan biri, Türk sporuna katkı sağlamak. Biz bu çocukları sahipleniyoruz ve bunun artarak devam etmesi lazım. Fenerbahçe bir sporcu fabrikası lakin maddi manevi çok büyük bir emek olan bu çalışmaların devletimiz tarafından daha fazla desteklenmesi gerekiyor.”

Dinçay, Türk sporunun geleceği için başlangıç olarak kulüplerin bir sene yararlanabildiği ve sonrasında faydalanamadığı stopaj vergisinin tekrar yürürlüğe girmesi gerektiğini aktardı.

“Başkanımız sponsor desteği konusunda çok emek veriyor. Tüpraş’ın milli bir bilinçle amatör şubelerimize olan sponsorluğu şubelerimizi bir adım öteye taşıdı. Doğuş Grubu yelkene çok ciddi bir destek veriyor. Voleybolda, basketbolda birçok sponsorumuz var, bunlarla yürüyoruz. Avrupa’da bu kadar başarıyı yakalayan Fenerbahçe dışında emsal yok. Biz artık Avrupa’da final oynuyoruz ve kaybettiğimiz zaman farklı deneme bonusları tepkiler alıyoruz, bu konuma geldik. Fenerbahçeli artık finallere alıştı, bunları bekliyor. Türkiye’ye dönüp baktığımızda futbol dışında yarıştığımız takımların neredeyse tamamı banka takımları, kamu kuruluşları, belediyeler… Yani tabii ki onlar da olsun ama biz de sporun 9 branşında yüzlerce sporcu yetiştiren bir kulüp olarak destek istiyoruz. Çünkü bizim bu çalışmalarımız aslında ülkemiz için. Sporcularımızın çoğu milli sporcular ve elde ettiğimiz bu rekorları, bu başarıları daha ileriye taşımamız lazım.”

Bu Yazıya Tepki Ver