Hayvanlarda Göz Tedavisi

Hayvanlarda göz tedavisi uzman hekim tarafından ekipmanlar ile gerçekleştirilmelidir.

vetclassveteriner (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanlarda göz tedavisi uzman hekim tarafından ekipmanlar ile gerçekleştirilmelidir. Hekim, önce gözü muayene eder ve gözdeki değişimleri değerlendirir. Göz muayenesinde hayvan karanlık bir odaya alınır ve hekim büyüteç yardımı ile gözdeki değişimleri gözlemler. Göz yaşı ile ilgili gerekli testler yapılır. Sanayi veteriner, hayvanın gözündeki problemleri ortaya çıkararak buna uygun tedavi yöntemleri uygular. Vetclassveteriner, göz yaşı bezleri, göz basınçlarını kontrol eder. Uzman hekimler tarafından gözün arka tarafında bulunan retina bölgesi incelenmektedir. Göz muayenesinde yardımcı ekipmanlarda kullanılmaktadır. Ultrason gibi ekipmanlar ile evcil hayvanın daha geniş muayenesi gerçekleştirilir. Bu konuda uzman hekim muayeneyi gerçekleştirir, uygun tedavi sürecini başlatır.

Hayvanlarda göz kapaklarda birçok rahatsızlıklarla karşılaşılabilir. Kağıthane veteriner, bu hastalıkları tespit ederek uygun tedavi yönetimini belirler. Vetclassveteriner, hayvanın gözündeki rahatsızlığı geniş muayene sonucunda tespit eder. Hayvanların gözlerindeki oluşabilecek bazı rahatsızlıklar şunlardır ;

  • Logoftalmus: Hayvanınız uyduğunda tam göz kapaklarını kapatamıyorsa bu hastalık vardır demektir.
  • Blefarit: Güneş ışınlarından yada göz kapaklarına sürülen kremlerden dolayı göz kapaklarında iltihap oluşması durumudur.

Veterinerler şu rahatsızlıklara bakmaktadır:

  • Göz kapaklarında oluşan rahatsızlıklara,
  • Göz yaşını oluşturan bezlerde oluşan rahatsızlıklara,
  • Göz kapaklarının içinde oluşan rahatsızlıklara,
  • Korneada oluşan rahatsızlıklara,
  • Göz tansiyonlarına bakmaktadır.

Hayvanlar hareketli varlıklar olduğu için gözlerinde rahatsızlıklar meydana gelme olasılığı yüksektir. Ancak bu rahatsızlıklar hekimler tarafından rahatlıkla çözülebilir. Bunun için veteriner hekimlerine başvurmanız önemlidir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver