Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İhracatçıların Desteklenmesi İçin Yeni Dış Kaynak İmkanları Sağlanıyor

image_65d9a310205de
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil İhracat Projesi Dünya Bankası Onayını Aldı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türk Eximbank tarafından yürütülecek Dünya Bankası garantili “Türkiye Yeşil İhracat Projesi”nin Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu. Şimşek, projenin kapsamı hakkında şu bilgileri verdi:

  • Türk Eximbank, çeşitli kreditörlerden 1 milyar avro tutarında kredi sağlayacak.
  • Projenin amacı, yeşil dönüşümü ve yeşil ihracatı desteklemek.
  • Dünya Bankası 600 milyon avro tutarındaki krediye garanti sağlayacak.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı da karşı garanti sağlayacak.

İhracatçılara Uzun Vadeli Finansman Sağlanacak

Bakan Şimşek, Dünya Bankasından sağlanan kredi garantisiyle Türk Eximbank tarafından ihracatçılara uzun vadeli finansman sağlanacağını vurguladı. Bu adımın, ihracatçıların uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti.

Cari Dengede İyileşme Sağlanıyor

Şimşek, maliye, para ve kredi politikalarıyla tüketimi kontrol altında tutarken, yatırım ve ihracata destek verdiklerini ifade etti. Böylece büyüme kompozisyonunda ve cari dengede iyileşme sağlandığını belirtti. Türk Eximbank’ın yeşil dönüşüm projelerini desteklemek için yurt dışından kaynak temin ettiğini ve bu desteğin devam edeceğini söyledi.

Bakan Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini önceliklendirerek Türk Eximbank’ın sermayesinde artışlar yapıldığını da ekledi. Bu sayede Türkiye’nin ihracatçılarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver