‘Hesabınız kanunsuz bahis sitesine aktarıldı’ denilerek dolandırıldı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel bir şirkette çalışan, dolandırıcıların talimatına uyarak 45 bin irayı gösterilen hesaba yatıran Ünal Gündoğdu, “Çağrı merkezini aradığımda maalesef EFT yapıldığı için iş işten geçmişti. Savcılığa kabahat duyurusunda bulundum. İnsanlara tek söyleyebileceğim şey; bu stil işlemleri hiçbir süre gelen numaralar üzerinden yapmamaları olur. Eğer bir işlem yapacaklarsa kişisel olarak kendileri bankaya gitgide artarak ya da çağrı merkezini arayarak yapabilirler” dedi.

‘GELEN NUMARA ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASININ AYNISIYDI’

Ünal Gündoğdu, olayla ilgili şunları söyledi:

“Dün öğle saatlerinde çalışmış olduğum banka ismiyle arandım. Hatta numara da bankanın çağrı merkezi numarasının tıpatıp aynısıydı. Yalnızca bir tane numara farklıydı. Natürel o yoğunlukta fark edemeden telefonu açtım. Hesabımın üzerinden bir iddia sitesine para yol göstermek istendiğini, bununla beraber da kimlik bilgilerimin ele geçirilerek adıma kredi talebinde bulunulduğu aktarıldı. Bu işlemi benim yapıp yapmadığım soruldu. Ben de işlemleri yapmadığımı ilettim ve bunu onaylamadığımı belirttim. Hemencecik hesaplarımı donduracaklarını aktardılar. Akabinde kimlik bilgilerim ele geçtiği için eğer varsa diğer bankalar üzerinde de operasyon yapabileceğini, bunun bir risk doğurduğunu, bunu Merkez Bankası yoluyla tüm bankaların bilgilendirileceğini ilettiler. Ben de onayladım, diğer bankalardaki durumu da güvence altına edinmek adına. Zaten bu söylev esnasında diğer bankalar da beni aramaya başladı, çalıştığım banka numaraları. Ve bu numaralar da tıpa tıp aynı dediğim gibi. Onlar da aynı işlemleri aktardılar.”

“OLAYIN VAHAMETİNE KAPILIP İSTEDİKLERİ İŞLEMLERE ONAYLAMA VERDİM”

Kendisine öteki sahte banka numaralarıyla hesaplarına giriş yapılmaya çalışıldığını ve kredi başvurusunda bulunulduğunu söylendiğini gösteren Gündoğdu, şöyle devam etti:

“İşlemleri onaylamadım. Bunun üzerine her yerde işlem yapılmaması adına hesaplarımı teminat altına edinmek namına hesaplarımdaki mevcut tutarları merkez bankasına aktarılması gerektiğini bütün güvenlik işlemleri onaylandıktan sonra geri aktarılacağını belirttiler. Önce onaylamadım doğru bulmadığımı belirttim. öyle profesyonelce sicil numaraları paylaştılar. ‘Eğer istiyorsanız bankanızı arayın teyit edin, ondan sonra bizimle görüşün’ dediler. ‘Ama bunu yapmazsanız, bu çağrımız referanstır. Herhangi bir zarara uğrarsanız da biz banka olarak bu mesuliyeti kabul etmiyoruz’ dediler. Bütün bankalar sizi sırt sırta arayınca bir panik haline sokup, bu dek profesyonelce benzer tutumda bulunduklarında o lahza olayın vahametine kapılıp istedikleri işlemlere onaylama verdim. Para transferi gerçekleştirdim. Arkadaşlarım uyardı ‘niye gönderiyorsun’ dediklerinde ‘çağrı merkezini arayayım, olmadı bilinen birilerinin hesabına da gönderirim’ dedim. Çağrı merkezini aradığımda maalesef EFT yapıldığı için iş işten geçmişti. Dolandırıldığımı anlattım. Hesapları geri çekmeye çalıştık lakin maalesef az önce bir sonuç alamadık. Bugün itibariyle savcılığa kabahat duyurusunda bulundum. İnsanlara tek söyleyebileceğim şey; bu stil işlemleri hiçbir vakit gelen numaralar üzerinden yapmamaları olur. Eğer bir işlem yapacaklarsa kişisel olarak kendileri bankaya giderek ya da çağrı merkezini arayarak yapabilirler. Toplamda maalesef 45 bin liralık bir EFT gerçekleştirdim.”

“AYNI DURUMLARIN SON DÖNEMLERDE ÇOK YAŞANDIĞINI BELİRTTİLER”

Şikayette bulunan Ünal Gündoğdu, “Çevremdeki insanlardan da aynı durumların son dönemlerde fazla yaşandığını ilettiler. Özellikle alt olduğum şube müdürü hanımefendi beni aradığında biz son dönemlerde bu şikayetleri çok almaya başladık. Bu stil sahte hesaplar üzerinden para transferleri yapıldığını belirtti. Çok yakın bir arkadaşıma yakın bir zamanda aynı bir uyarı yaparak yeniden telefonla arayarak şifre vs. tuşlatarak para transferi gerçekleştirmişler. Maalesef savcı hanım da son dönemlerde bu tarz durumların ısrarla yükselme gösterdiğini belirtti. Şu lahza şikayetimizi yaptık, beklemedeyiz. Olumlu bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz” biçiminde konuştu. (DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver