Hızlı Yürüyenler Daha Uzun Yaşıyor

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan Bir Araştırmaya Göre Hızlı Yürüyüş, Ömrü Uzatıyor

İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmaya göre, çok yavaş yürüyüş temposuna sahip olan insanların, hızlı yürüyüş yapanlara göre daha erken yaşama veda etme ihtimalleri daha yüksek. İşte bu ilginç araştırma hakkındaki detaylar:

Hızlı Yürüyenlerin Kanser Riski Daha Düşük

Leicester Üniversitesi’nde on yıldan fazla bir süre boyunca 400 binden fazla Britanyalıyı takip eden erisbet bilim insanları, “hızlı yürüyüş” ile kanserden ölme olasılığı arasında önemli bir ilişki buldular. Hızlı yürüyenlerin kanserden ölme riskinin, yavaş yürüyüş yapanlara göre %25 daha düşük olduğu belirlendi.

Kalp Hastalığı ve Diğer Ölüm Nedenlerine Karşı Daha Dayanıklılar

Araştırma sonuçlarına göre, hızlı yürüyüş yapanlarda kalp hastalığından ölme riski yüzde 60 daha düşük, diğer nedenlerden ölme riski ise yüzde 70 daha azdı. Bu da hızlı yürüyüşün sağlığa olan olumlu etkilerini gösteriyor.

Dr. Jonathan Goldney’nin Açıklamaları

Leicester Üniversitesi araştırmasının başyazarı Dr. Jonathan Goldney, hızlı yürümenin yaşam erisbet giriş beklentisini artırabileceğini belirterek, “Yürüyüşçüleri mümkün olduğunca hızlarını artırmaya teşvik ediyoruz, çünkü bu, fiziksel olarak aktif olmanın sayısız diğer faydalarının yanı sıra yaşam beklentilerini de artırabilir.” dedi.

Ayrıca Dr. Goldney, “Yürüme hızı, özellikle kardiyovasküler hastalık ve diğer nedenlere bağlı ölümler açısından, ölüm riskini öngören bir gösterge olarak kullanılabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sonuç ve Yayınlanma

Bu önemli çalışmanın sonuçları, Kardiyovasküler Hastalıklarda İlerleme dergisinde yayınlandı. Hızlı yürümenin sadece fiziksel sağlığa değil, aynı zamanda uzun bir yaşamın anahtarlarından biri olabileceğini gösteriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver