Hochul, Metro Güvenliği İçin Yeni Tedbirler Açıkladı

image_65e95871c6d74
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Muhafız Üyeleri ve Polis Memurları Görevlendirilecek

New York Valisi Hochul, metro istasyonlarında artan suç oranlarıyla mücadele kapsamında 750 Ulusal Muhafız üyesi ve 250 polis memurunun istasyon girişlerinde görevlendirileceğini duyurdu.

Ek Güvenlik Birimleri Oluşturulacak

Vali Hochul, “İşine, ailesini ziyarete ya da doktor randevusuna giden hiç kimse yanında oturan kişinin ölümcül bir silaha sahip olduğundan endişelenmemeli.” dedi. Ek güvenlik birimlerine, akıl hastalığı belirtileri gösteren kişilerle ilgilenen ekipler de dahil edileceğini açıkladı.

Suçluların Metrodan Uzak Tutulması İçin Çağrıda Bulundu

Vali Hochul, bölge savcılarından, suçluların toplu taşıma sisteminden uzak tutulması için destek istedi. Ayrıca yargıçlara, birden fazla suç işleyenlere metroya binmeyi yasaklama yetkisi verilmesini önerdi.

Önlemler, Suç Oranlarındaki Artış Sonrası Geldi

Valilik, ocak ayında New York metrolarındaki suç oranlarında yaşanan yüzde 45’lik artışın ardından metroları daha güvenli hale getirmek için önlem paketini açıkladı. New York Polis Teşkilatı Şefi Michael Kemper, bu yıl metro sistemindeki gözaltı işlemlerinin yüzde 45 arttığını ve çoğunun birden fazla aynı suçu işleyenler olduğunu belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver