İBB Park ve Bahçeler Olayıyla İlgili İBB İştiraki Ağaç AŞ ve İBB Görevlilerine Disiplin Cezaları Verildi

image_663c9550d6526
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağaç AŞ Görevlilerine İhraç Kararı Önerildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile İBB iştiraki Ağaç AŞ görevlileri hakkında hazırlanan raporda, işçi statüsündeki personelin İBB’ye bilgi vermeden işlem yaptığı tespit edildi. Raporda, Ağaç AŞ’de görevli bazı personelin ihraç kararı önerildiği belirtildi.

İBB Görevlilerine Uyarı ve Kınama Cezaları

İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlileri ise olaydan önce saha incelemesi yapmalarına rağmen, talimatla ilgili süreci takip etmedikleri için uyarı ve kınama cezaları almaları gerektiği raporda yer aldı.

İdari Sorumluluk Soruşturuldu

Açıklamada, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü görevlilerinin idari sorumluluğunun da soruşturulduğu belirtildi. Şube Müdürü, Teknik Müdür Yardımcısı ve Bölge Şefi’nin söz konusu olayda doğrudan bir dahli olmadığı tespit edildi.

İBB Görevlilerine Disiplin Cezaları

Raporda, İBB görevlilerinin saha incelemesinde su birikintisi tespit etmelerine rağmen sorunu çözme talimatını takip etmemeleri nedeniyle uyarı ve kınama cezaları almaları gerektiği belirtildi. Bu çerçevede Şube Müdürü’ne uyarı, Teknik Müdür Yardımcısı ve Bölge Şefi’ne ise kınama cezası önerildi.

Bu Yazıya Tepki Ver