İbrahim K.’ya Yönelik Sahtecilik Suçundan Verilen Karar

image_65d076d01af55
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu Davaya Dahil Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu “müşteki” olarak yer aldı. PTT’ye bağlı taşeron firmada kurye olarak çalışan İbrahim K. ise “sanık” konumundaydı.

İddianame Detayları

İddianamede, Avşar’ın hakkındaki icra dosyasının ödeme emrini içeren tebligatın İbrahim K. tarafından dağıtıma çıkarıldığı ve Avşar’ın banka hesaplarına haciz konulmasıyla icrayı öğrendiği belirtildi. Ayrıca, tebligatı alan Zehra Çilingiroğlu’nun isminin sanık tarafından doldurulduğu tespit edildi.

Savunma ve Mahkeme Kararı

Sanık İbrahim K. duruşmada, tebligat dağıtımı konusunda kendisine bilgi verilmediğini, Hülya Avşar’a daha önce de tebligat yaptığını ve imzayı unuttuğunu belirtti. Ancak bilirkişi raporu, imzanın sanığa ait olduğunu doğruladı.

Hülya Avşar ve Zehra Çilingiroğlu’nun avukatı, müvekkillerinin mağduriyetini vurgulayarak sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Kararı ve Hüküm

Mahkeme heyeti, sanığa 2 yıl hapis cezası verdi ancak duruşmalardaki davranışlarını dikkate alarak cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi ve sanık 5 yıl içinde yeni bir suç işlemezse davası düşecek.

Bu Yazıya Tepki Ver