İki yılda bütün vücudunu kapladı! Kimse korkmasın diye dışarı çıkmıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26 yaşındaki Murat Kılıç, 12 yaşındayken sedef hastalığına yakalandı. İlk zamanlar yalnızca başının gerisinde pullanma oluşan Kılıç, bunu fazla önemsemedi ve hap kullanarak hayatına devam etti. 20 yaşına geldiğinde ise İstanbul’da bir otelde çalışan Kılıç’ın hastalığı ilerlemeye başladı. Murat Kılıç’ın 2 yıl içerisinde bütün vücudunda pullanma başladı ve halk kendisinden korkmaya, konuşmamaya başlayınca işinden ayrılıp ailesinin yanına Adana’ya geldi.

‘GÜN GEÇTİKÇE HASTALIK İLERLİYOR’

Sertleşen derisi adale hareketini engelleyen ve zorlayınca kanamaya niçin olan hastalığı nedeniyle iş yapamaz ayla gelen Kılıç, topluma burnunu sokmak ve insanlarla iletişim kurmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

“İlk önce başımda başlamıştı biz kepek diye ciddiye almadık. daha sonra başımı adamakıllı ele geçirdi. Doktorlara gittik ilaçlar verip çare ettiler bir süre geçti. İlerleyen zamanlarda ufak yaralar halinde vücudumun farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinde çıkmaya başladı. Daima bir umut doktorlara gittim lakin benzer şeyi dediler. Gerginlik yapma, şu yemekleri yeme, bu hastalık gitmez, tedavisi yok dediler. Bu rahatsızlık gün geçtikçe ilerliyor. Vaktiyle çalışıyordum fakat bu hastalık ilerleyince işten ayrılmak zorunda kaldım. Topluma çıkamıyorum bir yere gidemiyorum. Kimseyle diyalog kuramıyorum. Bir çare istiyorum kendime.”

YARDIM BEKLİYOR: BENİ BU DOKTORA ULAŞTIRSINLAR

İstanbul’da sedef hastalığı üstüne incelemeler yapan ve hastalığı yüzde yüz çare ettiğini öğrendiği Dr. Mehmet İlteber Bahadır’a gitmek istediğini söyleyen Kılıç, “Bu hastalığı çare olan kişiymiş. Garanti de veriyor. Sekreterleriyle irtibat kurdum ve 4 ile 7 bin lira arasında para istediler. Benim de hastalığım şiddetli o nedenle 7 bin lira gidermiş. Beni bu doktora ulaştırsınlar. Ben bir şey istemiyorum. Gereken neyse yapılsın. Allah rızası için sesimi duyun” diye konuştu.

‘BERBERE GİDİYORUM İÇERİDEKİLER DIŞARI ÇIKIYOR’

İnsanlar kendisinden korktuğu için eve kapalı bir hayat sürdüğünü açıklayan Kılıç, “Topluma burnunu sokmak istiyorum. İnsanlar benden korkuyor. Berbere gidiyorum içerdekiler dışarı çıkıyor sigara içmek bahanesiyle sonradan da kayboluyorlar. Ben de utanıyorum bundan böyle. Çıkmıyorum. Annem evde bana takviye ediyor. Korkuyorlar, haklılar” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver