İleri Yaşlarda Cinsel Hayatı Etkileyen Bir Faktör: Ereksiyon Sayısı

image_65c6086cda6a0
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç Bilim İnsanlarından Yeni Araştırma

İsveç’teki Karolinska Enstitüsü ve Uppsala Üniversitesi’ndeki bilim insanları, erkeklerin cinsel hayatını etkileyen bir faktörü ortaya çıkaran yeni bir bilimsel araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırma, Science dergisinde yayınlandı.

Ereksiyonun Yaşa Etkileri

Araştırmada, genç yaşta düzenli olarak ereksiyon yaşamanın ileri yaşlarda cinsel hayata olumlu etkileri olduğu tespit edildi. Penisteki fibroblast adı verilen bağ dokusu hücrelerinin ereksiyonda hayati bir rol oynadığı belirlendi.

Fibroblastların Önemi

Araştırmayı yürüten bilim insanı Eduardo Guimaraes, “Fibroblastlar, farelerin ve insanların penisinde en yaygın bulunan hücrelerdir ancak araştırmalarda ihmal edilmişlerdir. Penisteki kan akışını düzenlemede önemli bir role sahip olduklarını göstermek için çalışmalar yaptık, çünkü bu hücreler ereksiyonu sağlayan faktördür” şeklinde konuştu.

Ereksiyonun Önemi

Araştırmaya göre, ereksiyon için fibroblastın kritik bir önemi bulunuyor ve bir erkek ne kadar çok ereksiyon yaşarsa, ileri yaşlarda sertleşme etkisi o kadar artıyor. Yaşlandıkça ereksiyon olma yeteneği azalan erkeklerde, bu durumun penisteki azalan fibroblast sayısından kaynaklanabileceği açıklandı.

Düzenli Ereksiyonun Faydaları

Araştırmacılar, erkeklerin hayatlarının erken dönemlerinde düzenli olarak ereksiyon yaşamalarının, ilerleyen yaşlarda bu durumu sürdürmelerini kolaylaştırabileceğini belirtti. Araştırmanın yöneticisi Christian Göritz, “Aslında bu durum o kadar da garip değil. Eğer vücudunuzu düzenli olarak zorlarsanız, vücut buna uyum sağlar. Düzenli olarak egzersiz yaparsanız, sonunda bu aktivite daha kolay hale gelir” şeklinde açıklama yaptı.

İnsanlarda Önemi

Ereksiyonun temel mekanizmaları tüm memelilerde benzerdir, ancak insanlarda penisin içinde kemik bulunmaz. Bu da etkili kan akışı düzenlemenin insanlarda daha da önemli olduğunu gösterir.

Bu Yazıya Tepki Ver