İletişim Başkanlığı Doğruladı: Gazze’de Kadın, Oyuncak Bebeğe Sarılarak Ağlamadı

image_656ac8d029292_O8Uqkg
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, sosyal medyada dolaşan bir iddia doğru değil. İddiaya göre, Gazze’de bir kadın oyuncak bir bebeğe sarılarak ağlıyordu. Ancak İletişim Başkanlığı, bu iddianın doğru olmadığını belirtti.

İsrail ordusu, ‘insani ara’ döneminin sona erdiğini ve Gazze’ye yönelik saldırıların tekrar başladığını duyurdu. Bu sabah itibarıyla İsrail savaş uçaklarının Gazze’ye yönelik saldırılarında 178 kişi hayatını kaybetti. İddiada geçen bebek ise, bugünkü saldırılarda hayatını kaybeden 5 aylık Muhammed ez-Zehhar olarak belirlendi.

Muhammed’in annesi Asmahan Attia ez-Zehhar ve dedesi Attiye Ebu Umra tarafından vedalaşılarak sarıldığı görüntülerde, iddia edilen oyuncak bebek yerine Muhammed’in naaşı bulunuyordu. Bu görüntüler, AA muhabiri Ali Jadallah tarafından kaydedildi ve birçok medya kuruluşu tarafından teyitli haber olarak servis edildi.

İsrail, insani aranın sona ermesiyle birlikte daha önce ‘güvenli bölge’ olarak ilan ettiği Han Yunus’u da savaş alanı ilan etti. Bu gelişmelerle birlikte İletişim Başkanlığı, Gazze’deki kadının oyuncak bebeğe sarılarak ağlamadığı iddiasının yanlış olduğunu kesin bir şekilde doğrulamış oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver