İletişim Başkanlığı’ndan Mobil Göç Noktası Uygulamasıyla İlgili Açıklama

image_656ac926ccb06_SCt5YZ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı, Kayseri İl Göç İdaresi tarafından sığınmacı ve kaçaklar için sunulan hizmetlere ilişkin ortaya atılan iddialara cevap verdi. Manipülasyon amaçlı paylaşılan görüntülerle ilgili yapılan açıklamada, düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan kontrollerin güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirildiği ve kimlik kontrolü amacıyla Mobil Göç Noktası adı verilen araçlar kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada vurgulanan noktalar şöyle:

– Sosyal medya hesaplarında paylaşılan Mobil Göç Noktası araç görüntüleriyle ilgili, “Kayseri İl Göç İdaresinden sığınmacı ve kaçaklar için muhteşem hizmet: Göç idaresi ayağına geldi” iddiası manipülasyondur.
– Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde kimliği belirsiz olan yabancılar, Mobil Göç Noktası araçlarına davet edilmekte ve Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından kimlik sorgulaması yapılmaktadır.
– Yasal kalış hakkı olmayan yabancılar, geri gönderme merkezlerine gönderilerek sınır dışı işlemleri başlatılmaktadır.
– “5 dakikada kimlik verilir” gibi ifadeler tamamen provokasyon amaçlıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.

İletişim Başkanlığı, söz konusu manipülasyon amaçlı iddialara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Göçle mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde sürdüğü vurgulandı.

Bu Yazıya Tepki Ver