IMEI Kayıt Ücreti Artışıyla Gelen Mağduriyetler ve Eşleştirme Nasıl Yapılır?

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Temmuz 2023’ten itibaren IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Bu yeni ücretlendirme yıl sonuna kadar devam edecek.

Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, artan kayıt ücretinden kaçınmak adına 7 Temmuz’da Dilucu Sınır Kapısı başta olmak üzere birçok galabet sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak bu yoğunluk, bazı kullanıcılara mağduriyet yaşattı. Özellikle 6 bin 91 TL’lik kayıt ücretini ödedikten sonra cep telefonlarındaki sinyal verilerinin kesilmesi ve “IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır” hatası alınması, birçok kullanıcıyı sosyal medya üzerinden tepki göstermeye itti. Sorunla karşılaşanlar, BTK Tüketici İşlem Merkezi’ne başvurarak destek talebinde bulundular.

Peki, IMEI cep telefonu eşleştirmesi nasıl yapılıyor? BTK’nın e-devlet platformundaki hizmetler aracılığıyla gerçekleştirilebilen bu işlem için “https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-cep-eslestirme” adresi ziyaret edilmeli. Eşleştirme sırasında galabet giriş yukarıda bahsedilen hatayla karşılaşanlar ise ALO 120 numarası üzerinden BTK’ya ulaşarak yardım alabilirler.

Bu Yazıya Tepki Ver