IMF’nin Raporuna Göre G20 Ülkelerinin Etkisi Artıyor

image_661647d80c518
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelişmekte Olan Piyasaların Küresel Ekonomiye Etkisi Değerlendirildi

IMF’nin gelecek hafta yayımlanacak Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, G20 ülkeleri arasındaki gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin küresel ekonomiye etkilerinin değerlendirildiği bölüm önemli bilgiler içeriyor.

Gelişmekte Olan Piyasaların Önemi Vurgulandı

Rapora göre, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu G20’nin gelişmekte olan piyasa ekonomileri, 20 yılı aşkın süredir kaydettikleri yıllık ortalama yüzde 6 büyümeyle küresel ekonomik aktivitenin yaklaşık yüzde 30’unu ve küresel ticaretin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

Küresel Değer Zincirlerine Entegrasyon Artıyor

Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkeler, özellikle ticaret ve küresel değer zincirleri aracılığıyla küresel gayrisafi yurt içi hasıladaki paylarını 2 kattan fazla artırarak küresel ekonomiye entegre olmaya devam ediyor.

Daha Büyük Etkiler Olası

IMF raporunda, gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin küresel piyasalara etkisi ve küresel değer zincirlerine entegrasyonuyla birlikte sistematik hale geldiği vurgulanarak, bu durumun bu ekonomilerden kaynaklanan şokların küresel aktivite üzerinde çok daha büyük etkilere yol açabileceği belirtiliyor.

Gelecek İçin Öneriler

Raporda, gelişmekte olan piyasa ekonomilerindeki büyüme ivmesinin küresel büyümeyi destekleyebileceği ve politika yapıcıların bu ekonomilerden gelebilecek şok olasılıklarını yönetmek için tamponları koruma ve politika çerçevelerini güçlendirme çağrısında bulunuluyor.

Bu Yazıya Tepki Ver