İngiltere Sanatçı Ziyaretçi Vizesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’a 6 aydan daha kısa süreli seyahat edecek olan sanatçıların başvurması gereken vize türü sanatçı ziyaretçi vizesidir. İngiltere Ziyaretçi Vizesi kapsamında yer alan sanatçı ziyaretçi vizesi belirli bazı şartlara tabidir.

Öncelikle her vize başvurusunda olduğu gibi İngiltere Ziyaretçi Vizesi genel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Seyahat kesinlikle 6 aydan daha kısa olmalıdır ve bu süreçte sanatçının ücretli veya ücretsiz herhangi bir işte çalışarak kazanç elde etmesi söz konusu değildir.

HANGİ DURUMLARDA İNGİLTERE SANATÇI ZİYARETÇİ VİZESİNE BAŞVURULABİLİR

Bu başvuruyu yapabiliyor olmak için başvuru yapan kişinin sanatçı unvanına sahip olması ve bunu belgelendirebiliyor olması gerekmektedir. Ancak yine de her durumda sanatçı ziyaretçi vizesi alınamaz. Bu vizeyi kapsayan durumlara aşağıdaki gibidir;

Seçmelere katılmak,

Müzik yarışmalarına katılmak,

Konserlere katılmak,

Profesyonel sanatçılar için kar amacı olmadan düzenlenen yardım konserlerine katılmak,

Hiçbir gelir elde etmeden TV programlarına katılmak, kamuya açık alanlarda konuşmacı olarak performans sergilemek,

Yapılan bir programda grup olarak veya amatör olarak performans sergilemek,

İngiltere’de düzenlenen devlet destekli festivallerde amatör veya profesyonel olarak yer almak,

Sanatçı olmasanız da onun ekibinde koreograf, menajer, koruma, makyöz, diyetisyen, basın uzmanı, stilist veya sahne tasarımcısı olarak yer alıyor olmak.

Tüm bu kapsam içerisinde yer alan sanatçılar ve çalışanları gerekli başvuru şartlarını sağladıkları takdirde sanatçı ziyaretçi vizesi ile ülkeye giriş yapabilirler.

Bu Yazıya Tepki Ver