İngiltere Vizesi Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İngiltere vizesi, İngiltere’ye seyahat edecek kişilerin temin etmesi gerekli olan belgedir. Ülkemizde yer alan Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup olan kişilerin bu belgeyi temin etmesi zorunludur.

Yapılacak olan vize başvurusu ve işlemlerin İngiliz Konsolosluğu tarafından yetki verilen yerlerde yapılması gerekiyor. Aynı zamanda bu vize başvurusu Vize başvuru merkezleri tarafından da kabul ediliyor.

Yapılan tüm vize başvuruları Birleşik Krallık ve Göç dairesi tarafından sonuçlanmaktadır. Yapılan başvurular için son süre ise İngiltere’ye gitmeden 3 ay öncesi kadar olabiliyor.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınıyor?

Ülkemizde bulunan tüm vatandaşların vize alması yükümlü bir hal almıştır. İngiltere’ye gidecek tüm vatandaşların gerekli pasaportlara da sahip olması gerekiyor.

Genel olarak pasaportlar umuma mahsus, hizmet pasaportu ve hususu pasaport olarak bizleri karşılıyor.

Eğer pasaport siyah yani diplomatik pasaport ise 90 günlük seyahat vizesiz olarak gerçekleşebilir. İngiltere üzerinden aktarma gibi planı bulunan kişilerin ise transit vize alması şart haline gelmiştir.

Hızlı Vize İşlemleri

Günümüzde dileyen kişilerin hızlı bir şekilde İngiltere vizesi alması mümkün bir hal almıştır. Hızlı vize almak için Priority visa seçeneğinden yararlanma hakkı bulunuyor. Ancak bu ücretli bir seçenek haline gelmiştir. Ek bir ücret ile bu süreç kısaltılabiliyor.

Vize başvurusu yapan kişilerin bu seçeneği kullanması vize değerlendirmesinde hiçbir etki etmez sadece vize değerlendirmesi suresini azaltmak için tercih ediliyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver