İran, ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kasım Süleymani’nin adının verildiği füzeyi tanıttı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in isimlerinin verildiği balistik ve seyir füzelerinin tanıtımını yaptı. Kasım Süleymani’nin adının verildiği “Şehid Hac Kasım” balistik füzesinin bin 400 kilometre menzile sahip olduğu belirtildi.

400 KİLO METRE MENZİLLİ

İran’ın başkenti Tahran’da video konferans yöntemiyle Savunma Sanayi Günü kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda İran’ın yerli üretimi olan 2 yeni füzenin tanıtımı yapıldı. Yerli üretim olan balistik ve seyir füzelerini tanıtan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi yaptığı açıklamada, eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin adının verildiği “Şehid Hac Kasım” balistik füzesinin bin 400 kilometre menzile sahip olduğunu ifade etti.

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ FÜZE İLE DONATACAĞIZ”

“Ebu Mehdi” adı verilen seyir füzesinin menzilinin ise bin kilometre olduğunu belirten Hatemi, “Ebu Mehdi adını verdiğimiz bu uzun menzilli seyir füzesinin ana özelliği derinden ateş etme kabiliyetidir. Yakın gelecekte ülkenin stratejik donanması, su sınırlarının bin kilometreden güvenliğini sağlamak için silahlı kuvvetlerimizi bu füze ile donatacağız” ifadeleri kullandı.

İran, General Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

BAĞDAT’TA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan, eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, ABD’nin 3 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmişti.

İran, ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver