İran’da Kasım Süleymani’nin Mezarı Yakınında Terör Saldırısı

image_6596e6f85c27a_zxXj9j
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Patlama Bir Canlı Bomba Saldırısı

İran resmi haber ajansı IRNA’ya konuşan ismi açıklanmayan bilgili bir kaynak, Kirman’da Süleymani’nin mezarı yakınlarında gerçekleşen terör saldırılarıyla ilgili yapılan incelemelerde ilk patlamanın kesin olarak bir canlı bomba saldırısı sonucu meydana geldiğini açıkladı. Güvenlik kameraları ve diğer deliller incelenerek olayın detayları araştırılıyor. İlk patlamada vücudu tamamen parçalanan bir erkek canlı bombanın kimliği henüz tespit edilemedi.

İkinci Patlamanın İntihar Saldırısı Olma İhtimali

Kaynak, ikinci patlamanın da incelendiğini ve bu patlamanın da intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. Olayın ayrıntıları ve saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili daha fazla bilgi şu anda bulunmamaktadır.

Anma Töreni Sırasında Gerçekleşen Saldırı

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 2020 yılında ABD’nin Bağdat saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni için Kirman’daki kabristana giden yol üzerinde 10 dakika arayla iki patlama meydana geldi. Saldırılarda 84 kişi hayatını kaybederken, 284 kişi yaralandı.

Saldırıları üstlenen herhangi bir grup veya kişi henüz açıklama yapmadı.

Bu Yazıya Tepki Ver