İran’dan Biden’ın kazanmasına ilk yorum: ABD’deki başkanlık seçimleri tiyatro oyunu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyanın merakla sonuçlanmasını beklediği ABD seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Özellikle ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran‘dan seçimlerin sonuçlanmasının ardından peş peşe açıklamalar geldi.

Biden’ın seçimleri kazandığını ilan ettikten sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “ABD’deki durum ve seçimleri hakkında söyledikleri bir tiyatro oyunu. Bu, liberal demokrasinin çirkin yüzünün bir örneği. Sonuç ne olursa olsun kesinlikle açık olan tek şey, Amerikan rejiminin tartışmasız siyasi, medeni ve ahlaki düşüşü” ifadelerine yer verildi.

CİHANGİRİ’DEN NÜKLEER ANLAŞMAYA DÖNME ÇAĞRISI

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD’de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’a nükleer anlaşmaya dönmesi çağrısında bulundu.

Cihangiri, resmi Twitter hesabından Demokrat aday Joe Biden’ın ABD’de başkanlık seçimlerini kazanması nedeniyle açıklama yaptı. ABD’de yapılan seçimlerin ardından Donald Trump’ın ve “savaş yanlısı” ekibinin döneminin sona erdiğini hatırlatan Cihangiri, “Çevreyle ilgili uluslararası sözleşmelerden çekilme, İran’a yönelik yaptırımlar ve ırkçılık Trump’ın yürüttüğü siyasetin özellikleriydi.” ifadelerini kullandı.

İran’a uygulanan yaptırımlar nedeniyle ilaçların elde edilememesini, yaşanan geçim sıkıntısını ve Kasım Süleymani’nin öldürülmesini unutmayacaklarını belirten Cihangiri, Biden yönetimiyle ilgili olarak da “ABD’nin tahripkar siyasetinin değişmesini ümit ediyorum. ABD’nin yasalara uymasını, uluslararası anlaşmalara dönmesini ve halklara saygı göstermesini temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP’A SERT SÖZLER

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüsameddin Aşna da paylaşımında, İran’a sert yaptırımlar gulayan Trump’ı kastederek bir ‘alçağın’ gittiğini yazdı.

BİDEN ANLAŞMAYA GERİ DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD’de başkanlık yarışını önde götüren Joe Biden, seçimleri kazanması halinde Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı.

İran'dan Biden'ın kazanmasına ilk yorum: ABD'deki başkanlık seçimleri tiyatro oyunu

Bu Yazıya Tepki Ver