İş Kazalarının Tek Nedeni Dikkatsizlik Mi? Yoksa İhmaller Mi?

is-kazasi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş kazalarının tek nedeni dikkatsizlik mi? Yoksa ihmaller mi: İş kazalarının yaşanmasının birden çok nedeni olmakla beraber bunun hem ihmallerden hem de dikkatsizliklerden kaynaklandığını söylemek gerekiyor.

İş kazaları, bir iş yerinde farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan ve bunun ardından gerek fiziksel gerekse de ruhsal sonuçlarından ötürü bazen ölümlere neden olan olaylar olarak tanımlanır. Hukukumuz içinde buna iki farklı yerde rastlamaktayız. Tabi ki en fazla merak edilen konu ise kazaların nedenlerdir. Makalemizde bunun yanıtını bulabilirsiniz.

İş Kazaları Ne Demektir?

İş kazalarının tek nedeni dikkatsizlik mi? Yoksa ihmaller mi iş kazası avukatlarının bunu araştırması gerekmektedir ; İş kazaları günümüzde halen yaşanmaya devam eden ve bazen ölümle sonuçlanan olaylardır. Bunların tek bir nedeni söz konusu değildir. Gerek dikkatsizlik gerekse de iki taraftan yani hem işçiden hem de işverenden kaynaklı olan ihlaller karşımıza çıkar.

İş Kazaları Nedenleri Nelerdir?

İş kazalarının tek nedeni dikkatsizlik mi? Yoksa ihmaller mi: İş kazaları nedenlerini şöyle sıralamak gerekiyor;

  • Yönetim hataları bunların başında gelir ve işçiye gerekli eğitim verilmemesi, onun psikolojisi ile fiziğinin göz ardı edilmesi bunun en bilinen örneklerinden birisidir. Fazla mesaiye zorlama, motivasyonun olmaması ve mobbing gibi nedenler söz konusudur.
  • Özellikle yaşanan zamanlama hatalarını da unutmamak gerekiyor.

Tüm bunlardan farklı olarak iş ortamının güvensiz olması bir diğer neden olarak karşımıza çıkar.  Ankara Avukat Tahsin Yazıcı

Bu Yazıya Tepki Ver