İş yerinin ortasında incir ağacı! Görebilen gözlerine inanamadı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kore Gazisi Remzi Yalçınkaya, 21 yaşındayken merkez Dulkadiroğlu ilçesinin Duraklı Mahallesi’ndeki bahçeye incir ağacı dikti.Aradan geçen vakit dahilinde incir ağacı büyürken, bahçeye altı dükkan, üstü konut olacak şekilde 2 katlı bir yapı yaptırmaya karar verdi. Ağaçları çok seven Remzi Yalçınkaya, gözü gibi baktığı incir ağacını kesmeye kıyamadı ve binayı ağacın kökü iş uygun, dalları da evin balkonunda kalacak şekilde inşa etti.

AĞACA GÖZÜ GİBİ BAKIYORLAR

Yaşadığı sürece incir ağacıyla yakından ilgilenen ve her yaz meyvesini de toplayan Remzi Yalçınkaya, çocuklarına ağaca sahip çıkmalarını vasiyet etti. Geçen sene hayatını kaybeden Yalçınkaya’nın vasiyetiyle Yunus Karabörk ve oğlu Mehmet Yalçınkaya ağaca gözü gibi bakıyor.

“GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM”

Evin altındaki meslek yerinde 11 yıldır kiracı olan mobilya döşemecisi Yunus Karabörk, meslek yerini kiralamak için geldiğinde ağacı görür görmez fazla şaşırdığını söyledi. “Ağacın rızkını veren Allah bizim de rızkımızı verir” diyerek iş yerinde çalışmaya devam ettiğini gösteren Karabörk, ağacın bakımını da yaptığını söyledi.

Kaynak: DHA

Bu Yazıya Tepki Ver