isacthekid Batuhan Arda Şahin Kim?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de new school dövme tarzının önde gelen ismi Batuhan arda şahin, isacthekid adlı insagram hesabında paylaştığı bir birinden harika pokemon dövmeleriyle dikkat çekiyor.

New School Dövme Tarzı Nedir?

New School karikatürize ve abartılı figürlerden oluşan çizgi film ve anime figürlerin vücuda resmedildiği tarz olarak tanımlanıyor. Renklerin yoğun ve parlak kullanıldığı bu stil şu an Türkiye’de de Dünya’da da diğer tüm stiller arasında en dikkat çekeni olma yolunda hızla ilerliyor.

Kaç Çeşit Dövme Tarzı Vardır?

Dövme konusu günden güne daha geniş kitlelere yayılırken, yeni tarzlar ve yeni sanatçılarla daha da zengin bir hale geliyor. Dünyada kabul görmüş ve şuan da sıkça rastladığımız dövme tarzları şunlar:

Traditional Tattoo – Geleneksel Dövme

Realistic Tattoo – Gerçekçi Dövme

Watercolor Tattoo – Suluboya Dövme

Tribal Tattoo- Kabile Dövmesi

New School Tattoo

Neo-Traditional Tattoo – Neo-Geleneksel Dövme

Japanese Tattoo – Japon Tarzı Dövme

Illustrative Tattoo – İllüstratif Dövme

Chicano Style Tattoo – Chicano Tarzı Dövme

Biomechanical Tattoo – Biyomekanik Dövme

Minimalist Tattoo – Minimal Dövmeler

Batuhan Arda Şahin Kimdir?

27 Haziran 1991 yılında İstanbul Bakırköy’de doğan Batuhan Arda Şahin(isathekid) ilkokulu Bağcılar’da, liseyi ise Güngören Kemal Hasoğlu lisesinde okumuş. İlk ve orta okul yıllarında resim ile pek de ilgisi bulunmayan Batuhan’ın, sokakları boyamaya başlayarak, yani graffiti sanatı ile resme olan ilgi ve yeteneği lise yıllarında ortaya çıkıyor.

2005 yılında graffiti sanatı ile buluştuğunda tüm eğitim öğretim hayatının sanat üzerine devam edeceğini henüz hiç kimse bilmiyordu. Ülkenin konumu ve kültürel yapısı sebebiyle ilk çatışmalarını ailesiyle yaşayan Batuhan, buna rağmen sanatından taviz vermeyerek geceleri sokakları boyamaya devam ediyor.

O dönemlerden bahsettiğinde ise ilgi ve amacını : ‘yaptığımız sanat sokakta. Herkesin işe giderken, okula giderken hatta evinin camından baktığında bile görebildiği yerlerde. Çöp kovalarında, sokak lambalarında, dükkan kepenklerinde, boş olan tüm duvarlarda. İnsanların, kendi cebimizden para vererek bu sanatı icra etmemize olan soruları yılladır sorulur. Ama Graffiti tam olarak böyle bir tutku.’ cümleleriyle özetliyor.

Lise yıllarında başlayan resim ilgisi Batuhan Arda Şahin’in 2014 Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun olmasıyla günümüze kadar ulaşıyor. Hatta genç sanatçı sonrasında Arel Üniversitesi’nde Grafik Tasarım üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamlıyor.

Graffiti sanatını ilerleyen yıllarda Dövme sanatı ile birleştirmeye karar veren Batuhan Arda Şahin 2016 yılında dövme çizmeye başlıyor ve yine Graffiti’de kullandığı renkler ve çizim temellerini alarak New School tarzının ülkemizdeki ilk temsilcilerinden oluyor.

Ülkemizde giderek yaygınlaşan dövme sanatında New School karikatürize ve abartılı figürlerden oluşan çizgi film ve anime figürlerin vücuda resmedildiği tarz olarak tanımlanıyor. Renklerin yoğun ve parlak kullanıldığı bu stil şu an Türkiye’de de Dünya’da da diğer tüm stiller arasında en dikkat çekeni olma yolunda hızla ilerliyor.

Batuhan Arda Şahin zaten var olan anime-çizgi film izleme sevgisini yaptığı dövmeler ile birleştirirken bunun New School tarzının içinde olduğundan henüz haberdar değildi. Sonrasında ise tarzını geliştirebilmek için zaten sevdiği animelere daha çok zaman ayıran sanatçı, bu gayretiyle dünyanın pek çok yerinden zaten takip edip hayranlık beslediği New School sanatçısının da yakın takibi altında olmayı çok kısa sürede başarıyor.

X Atölye ile Mama Yardımı!

2016 ‘da İnkredible Art Stüdyo’yu kuran Batuhan, birkaç sene burada çalıştıktan sonra, şu an hala çalışmakta olduğu Bakırköy’deki X Atölye’nin kurulumunda da rol oynamış. Hala devam etmekte olan Dövme Sanatı Eğitimleri ile pek çok gence hem sanat hem de hayallerinin peşinden gidebilmeyi aşılamaya devam ederken öğretmenlik tarafından da vazgeçmiyor.

X Atölye ekibi pek çok sosyal sorumluluk projesiyle de adından söz ettiriyor. Batuhan ve ekibi şu an hala devam etmekte olan sokak hayvanları için dövme kampanyası ile pek çok barınağa mama desteğinde bulunmaya devam ediyor.

Neredeyse bütün sanat disiplinlerini deneyen ve icra eden Batuhan’ın özellikle uzman olduğu yağlı boya, heykel ve dijital çizimleri ile ilgili güncel çalışmaları hala sürüyor. Çizdiği ve belirli sayıda bastırdığı çalışmalarının satışlarına devam etmekte.

Batuhan Arda Şahin tüm sanatseverleri isacthekid instagram sayfasına ve atölyesine davet ediyor. İnternet sitesi için isacthekid.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver