İşitme Engelli Judo Milli Takımı Sporcusu Yusuf Çelik’in Hedefi Altın Madalya

image_65c616e980d19
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşitme Engelli Judo Milli Takımı sporcusu Yusuf Çelik, judocu babası ve amcasının tavsiyesi üzerine 10 yaşında bu sporla ilgilenmeye başladı.

Yusuf Çelik, spora erken yaşta başladığını söyledi. Ailesinin judoyla ilgilendiğini anlattı ve “Babam ve amcam judocu olduğundan dolayı bu sporu seçtim. İşitme engelliler kategorisinde 2015 yılında yarışmaya başladım. O günden beri var gücümle çalışıyorum.” dedi.

Yusuf Çelik’in Başarıları

Bu zamana kadar Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra katıldığı dünya şampiyonalarında 2, Avrupa şampiyonalarında da 3 üçüncülük elde eden milli judocunun hedefi, altın madalya alarak Türk bayrağını göndere çektirmek.

Hedef: Altın Madalya ve Olimpiyatlar

Yusuf Çelik, milli takım teknik direktörleri Atilla Öztürk ve Murat Gemalmaz eşliğinde nisan ayında Kazakistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde sürdürüyor. Milli sporcu, kampta çalışmaların oldukça iyi gittiğini, Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlandığını kaydetti. “Bu sene gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak, ardından da 2025’te Tokyo’da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi istiyorum. Beni destekleyen kulübüme ve teknik ekibime teşekkür ediyorum.”

Bu Yazıya Tepki Ver