İskoçya Başbakanı İngiltere’yi İsrail’in Saldırılarına Son Vermeye Çağırıyor

image_65983a23ccad2_ZL7PFl
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, İngiliz hükümetini İsrail’in saldırılarına son vermeye çağırdı.

Yusuf, İngiliz hükümetinin İsrail’i “güvenilir müttefik” olarak değerlendirmesini eleştirdi ve sivillerin öldürülmesinden sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. İngiliz hükümetini Gazze’de acil bir ateşkes çağrısında bulunmaya davet etti.

İsrail’in Gazze’yi işgalinin üzerinden 10 hafta geçti.

Yusuf, İsrail’in Gazze’yi işgalinin üzerinden 10 hafta geçtiğini ve İngiliz hükümetinin birçok kez ateşkes çağrılarını reddettiğini hatırlattı. Diplomatik yaklaşımların krize herhangi bir çözüm getirmediğini belirten Yusuf, Gazze’de acil bir ateşkesin gerekliliğine dikkat çekti.

İngiliz hükümeti güçlü bir şekilde sesini yükseltmeli.

Yusuf, İngiliz hükümetinin İsrail’in eylemlerine tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. Gazze’nin işgal altında olduğunu ve gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olacağını belirten Yusuf, İngiliz hükümetini İsrail’in saldırılarını durdurmak için daha etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.

İngiliz hükümeti ölümleri durdurmak için daha fazlasını yapmalı.

Yusuf, İngiliz hükümetinin “sürdürülebilir ateşkes”ten bahsetmesinin sahada bir fark yaratmadığını ve Gazze halkının durumunun daha da kötüleştiğini belirtti. İngiliz hükümetini doğrudan İsrail hükümeti ve dolaylı olarak ABD nezdinde etkisini kullanmaya çağırdı.

Hamza Yusuf’un açıklamaları, BM’in Gazze’de yerinden edilmiş insanların durumundan duyduğu endişelerin ardından geldi.

Bu Yazıya Tepki Ver