İşletmeler İçin Sanal Ofis Kiralamanın Sırları

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

Sanal ofis artık çok sık duymaya başladığımız bir kavram. Özellikle de yeni iş kuranlar ve pandemide eve geçen şirketler için çok popüler bir tercih oldu. Herkesin bir anda sanal ofise geçmesi ilk başta kulağa garip gelse de nedenlerini dinleyince her şey anlaşıyor. Sanal ofisler şirketlere esnek çalışma imkanı sağlıyor. Sağladığı tasarruf da cabası.

 

Sanal Ofis

 

Sanal ofis fiziksel ofise ihtiyacı olmayan şirket sahiplerinin resmi adres olarak göstermek için kullandıkları bir üyelik hizmetidir. Sanal ofis sağlayıcıları belli bir üyelik ücreti karşılığında üyelerine resmi adres olarak kullanma izni verirler. Üye şirketler bu adresi fatura adresi olarak kullanabilirler. Ofis masraflarının ortadan kalkması şirketler için çok büyük tasarruf sağlar. Buna ek olarak çoğu sanal ofis sağlayıcısı yan hizmetler de sunmaktadır. Bu yan hizmetler genellikle telesekreter, kargo takibi, toplantı odası kiralamadan oluşmaktadır.

 

İşletmeler İçin Sanal Ofis Kiralama Nasıl Yapılır?

 

Sanal ofis kiralamak ilk başta kafa karıştırıcı olabilir. Bunun için CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu bizim için sanal ofis kiralama sürecini özetledi.

 

Doğru Yeri Tercih Edin

 

Sanal ofis sağlayıcıları sanal ofis yanında birçok hizmet sunarlar. Sanal ofis tercih edecekseniz sanal ofis hizmeti sağlayıcınızı seçerken bunları göz önünde bulundurmanız gerekir. Her sanal ofisin sunduğu imkan farklı olacağı gibi, her şirketin ihtiyaçları da farklıdır. Bu noktada doğru yeri tercih etmek paranızın karşılığını en iyi şekilde almanızı sağlayacaktır. Bununla beraber sanal ofis sağlayıcıları birden fazla şirkete hizmet sunduğu için doğru yeri tercih etmek aynı zamanda size çok iyi bir network imkanı sağlayacaktır. İlişki kurmak istediğiniz sektördeki insanların ve şirketlerin tercih ettiği bir sağlayıcı ile çalıştığınızda bu insanlarla iletişim kurma şansı elde edersiniz. Kuracağınız iyi ilişkiler ileride size yeni iş imkanları olarak dönebilir.

 

Adres Kaydını Doğru Yaptığınızdan Emin Olun

 

Sanal ofislerin popüler olmasındaki en önemli sebep masrafsız bir şekilde resmi adres sağlamasıdır. Sanal ofisin adresini şirketiniz için vergi dairesine resmi adres olarak beyan edebilirsiniz. Faturalarınız bu adrese kesilir ve kargolarınız bu adrese yönlendirilir. Resmi belgeler de aynı şekilde bu adrese teslim edilecektir. Yani adres hayati önem taşımaktadır. Sanal ofise geçiş sürecinde adres kaydınızın doğru olduğundan emin olmalısınız.

 

Herhangi Bir Üyelik Kadar Kolay

 

Sanal ofis üyeliğinin herhangi bir aylık üyelikten farkı yoktur. Sanal ofis sağlayıcınız ile anlaşmanızı imzaladıktan sonra hiçbir şey yapmanız gerekmez. Ofis kiralama sürecinde ihtiyaç duyulan birçok adımdan kurtulursunuz. Bunlardan en göze batanı stopajdır. Ticari bir mülk kiraladığınızda stopaj ödemeniz gerekir. Ama sanal ofis kiraladığınızda buna gerek kalmaz, stopaj vergisi aradan kalkar. Ortak çalışma alanı içinde bir yer size göstermelik tahsis edildiği için buna ihtiyacınız kalmaz.

 

CoBAC Workspace

 

 

CoBAC Workspace ile aradığınız deneyime ulaşın. Bünyesinde uygun fiyatlara sanal ofis, hazır ofis, açık ofis, paylaşımlı ofis, ortak ofis ve çalışma ofisi kiralama şansını barındıran CoBAC ile coworking deneyimini bir üst seviyeye çıkarın. Ortak çalışma alanlarındaki toplantı odaları, hazır ofislerde kullanılabilen podcast odası ve daha fazlası CoBAC’ta sizi bekliyor. Size uygun üyeliği seçin ve çalışmaya başlayın. Masanız hazır, siz neredesiniz?

 

 

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver