ISO 9001 Belgesi Danışmanlık Hizmeti İle Alınır Mı?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISO kalite belgesi almak için ilk önce danışmanlık hizmeti alınması gerekiyor. Danışmanlık firmalarından alınan eğitim ile belirli aşamalardan geçen firmalar, belgeyi almak için bütün şartları sağlamaları gerekiyor. ISO 9001 belgesi veren firmalar tarafından danışmanlık hizmeti de veriliyor. Öncelikle istenilen belgeleri hazırlayarak, danışmanlık firmasına ISO belgesi için kayıt olmak en önemli şartları arasında gözüküyor. Sonraki aşama ise danışmanlık firmalarının işletmeler için hazırladığı eğitimi almak gerekiyor. Toplam beş gün süren eğitim birçok firma için de farklılık gösteriyor.

ISO Belgesi Almak İçin Gereken Evraklar

ISO belgesi veren firmalar gerekli evrakları getiren işletmelere, eğitimi vererek belgeyi almalarına olanak tanıyor. İşletmelerin kalite standardını genişleterek, istedikleri potansiyele ve kaliteye ulaşmalarını sağlıyor. Belgeyi alana kadar izlenen aşamalar içerisinde, denetime tabi olabilecek bir firmanın ürünlerini ve üretim kalitesini yükseltmesi sağlanıyor. Firmaların olası tehlikelere karşı önlem almalarını sağlayan, niteliklerini en üst seviyeye taşımasına olanak veriyor. Özkan Danışmanlık ile bu hizmet firmaların danışmanlığını yaparak eğitim aşamalarında da hizmet vermeye devam ediyor.

ISO 9001 Belgesi  Neden Önemli?

Uluslararası geçerliliği olan ISO 9001 belgesi, firmaların müşterileri için ve çalıştıkları diğer kurumlar için bir kalite garantisi niteliğinde olmaya devam ediyor. Firmaların pazar alanını genişleterek üretim kapasitesini de arttırıyor. Beklentileri  en iyi şekilde karşılayan, kalite standardı yüksek bir firma olmalarını sağlıyor. Firmaların ihalelere girebilmeleri için de bu belgeyi almaları gerekiyor. ISO 9001 belgesinin alındığı günden itibaren, geçerlilik süresi bir yıl olarak belirlendiği için her yıl beklenen işletme tarafından yenilenmesi gerekiyor. www.ozkandanismanlik.com ile firmaların alacağı danışmanlık hizmeti ve eğitim sonucu ile istenilen ISO belgesine ulaşmaları da daha kolay gözüküyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver