İsrail Bombardımanında Gazze’de 50 Kişi Hayatını Kaybetti

image_6581ef48ce28f_okeDMT
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze kentindeki binaları hedef aldı

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin er-Rimal Mahallesi’ndeki 2 binayı hedef aldı. Sağlık ekipleri, İsrail’in bombardımanında yıkılan binaların enkazından en az 50 kişinin cenazesi ile 12 yaralıyı çıkardı.

Enkaz altında kayıp kişiler için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

Enkaz altında kalan kayıp en az 50 kişi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Er-Rimal Mahallesi’nde bir binayı hedef aldığını söylemişti. Birçok kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktaran tanıklar, yıkılan binanın enkazında kalanlar olduğunu belirtti.

İsrail saldırılarını sürdürüyor, çatışmalar şiddetleniyor

İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yoğun bombardımanını sürdürüyor. Gazze Şeridi’ne karadan giren İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana en az 19 bin 667 Filistinli hayatını kaybetti. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu bildirilirken, sivil altyapıya yönelik saldırılar da devam ediyor. İsrail ordusu ise 464 askerinin öldüğünü duyurdu.

Gazze’de yaşayan Filistinliler zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor

Gazze’de silah zoruyla abluka altında yaşayan 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde zorlu bir hayat mücadelesi veriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver