İsrail, Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubunun ölümünü savundu

image_6581725955660_9b1CRC
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, saldırının uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu

İsrail Ordu Sözcülüğü, Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubunun Refah bölgesindeki saldırılarda öldüğünü doğrulayarak, saldırının uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu. Ordu, olayı inceleyebilmek için daha fazla bilgi talep etti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail’deki basın toplantısında konuya değinmedi

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İsrail’in Gazze-Mısır sınırındaki sivil konutları vurarak öldürdüğü Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubunun durumuna İsrailli mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında değinmedi. Colonna, İsrail’in “uluslararası hukuk çerçevesinde kendini savunma hakkını” desteklediğini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Fransa’dan bilgi istedi

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, İsrail ile Fransa arasında bu konunun görüşüldüğünü ve daha fazla bilgi talep ettiklerini belirtti. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili henüz bir yanıt vermedi.

Fransız milletvekilleri İsrail’e tepki gösterdi

Fransız milletvekilleri, İsrail’in saldırısına tepki göstererek, İsrail’in ölümcül saldırılarını desteklemeyi bırakması çağrısında bulundu. Milletvekilleri, saldırılarda hayatını kaybeden Bakanlık mensubunun ailesiyle dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver