İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Güvenli Bölgelerden Sivilleri Göçe Zorluyor

image_656c76e0788aa_jZTQv7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürürken, daha önce “güvenli” olarak ilan ettiği bölgelerden sivilleri göçe zorlamaya devam ediyor.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyinde bulunan El-Mahatta, El-Ketibe, Hamed, Es-Satr, Beni Süheyl ve Man bölgelerinde yaşayan Filistinli sivillere evlerini terk etmeleri çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni “tahliye bölgeleri” şeklinde adlandırdığı bölgelere bölerek saldırıların yeni aşamasına hazırlanıyor.

Son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Filistinlilere yönelik sürekli ihlallerine karşılık vermek için kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de yapılan saldırılarda 1200’den fazla İsrailli öldü ve 5132 kişi yaralandı. Gazze’deki çatışmalarda ise 721 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze’de ise İsrail saldırılarında 15 bin 207 Filistinli öldü. Batı Şeria ve Kudüs’te ise 254 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze’de onlarca hastaneyi hedef alarak on binlerce yaralı ve sivilin sığınmasını engelledi. Ayrıca, Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında da siviller hayatını kaybetti.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında yapılan bir anlaşma gereği, Gazze’den 81 İsrailli esir serbest bırakıldı. Ancak, İsrail ordusu, anlaşmanın ardından saldırılarına devam etti. Endişe verici olan, İsrail’in “güvenli” olarak adlandırdığı bölgelerden sivillerin göçe zorlanması ve saldırıların devam etmesidir.

Bu Yazıya Tepki Ver