İsrail ordusu, Gazze’deki esirlerin güvenliğini sağlama konusunda yetersiz

image_65801fa248c80_q5VFWF
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstihbaratlar, İsrail ordusunun esirlerin güvenliğini sağlamak için yetersiz olduğunu doğruluyor

Tel Aviv merkezli “+972” isimli internet sitesinin Local Call işbirliğiyle yaptığı araştırma, İsrail ordusunun Gazze’deki esirlerin nerede tutulduğu veya güvenliklerine ilişkin önlemler konusunda çok az istihbaratla saldırılar gerçekleştirdiğini ortaya koydu. İsrail, Gazze savaşında İsrailli esirlerin güvenliğini sağlama hedefini, askeri ve siyasi amaçlar uğruna ikinci plana attı.

İsrail’in bombardımanları, esirlerin konumuna dair net bilgi olmadan gerçekleşti

Araştırma, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanlarının ilk aşamasında, esirlerin nerede tutulduğuna dair net bir bilgi olmadan gerçekleştirildiğini doğruladı. Gazze’deki esirlerin en büyük korkularından biri, İsrail’in hava saldırıları ve bombardımanıyla vurulma tehdidiydi. İstihbarat kaynaklarına göre, İsrail ordusu çok az istihbaratla ve binlerce saldırı gerçekleştirerek esirleri zarar görebilecek duruma soktu.

Esirlerin serbest bırakılmasıyla hükümetin açıklamaları çürütüldü

Gazze’deki esirlerin serbest bırakılmasının ardından, İsrailli politikacıların esirlerin nerede olduğuna dair yaptıkları açıklamaların çoğunun yanlış olduğu ortaya çıktı. İsrailli Noam Dan, ailelerin, esirlerin tünellerde olduğu ve bu nedenle ordunun bombardımanının onları vurmayacağı söylemlerinin gerçek olmadığını ifade etti. Esirlerin çoğunun yer üstünde, insanların evlerinde tutulduğunu fark eden Dan, hükümetin açıklamalarının yanlış olduğunu anladıklarını belirtti.

Esirlerin vurulduğuna dair kanıtlar bulunuyor

Noam Dan, serbest kalan esirlerle yaptığı konuşmalardan, İsrail ordusunun saldırılarında ölmek veya yaralanmak korkusunun esirlerin en büyük korkusu olduğunu öğrendiğini belirtti. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki bombalamasında esirlerin vurulduğuna dair kanıtlar bulunduğunu da dile getirdi.

İsrail ordusu, esirleri serbest bırakma konusunda başarılı olamayabilir

İstihbarat kaynaklarına göre, İsrail ordusu esirler hakkında yeterli istihbarata sahip değildi ve esirler birinci öncelikleri değildi. Kaynaklar, ordunun esirleri anlaşma olmadan serbest bıraktırma başarısına sahip olmadığını değerlendirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver