İsrail’in Gazetecilere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

image_657316a791b94_LwfEUY
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Öldürdüğü Gazetecilerin Sayısı 75’e Ulaştı

İsrail’in Gazze şeridi’ne yönelik saldırılarında son 2 ay içinde öldürülen gazetecilerin sayısı 75’e yükseldi.

Gazetecileri Koruma Komitesi İsrail’e Çağrıda Bulundu

ABD merkezli Gazetecileri Koruma extrabet Komitesi (CPJ), Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail güçleri tarafından alıkonulan Filistinli gazeteci Diaa el Kahlut’un derhal serbest bırakılmasını talep etti.

CPJ, İsrail ordusu tarafından dün aile fertleriyle extrabet giriş birlikte üzeri soyularak darbedildikten sonra alıkonulan gazeteci Kahlut’la ilgili bir açıklama yaptı.

CPJ: Gazeteci Kahlut Hemen Serbest Bırakılmalı

CPJ’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Şerif Mansur, “Gazeteci Kahlut’un Gazze’nin kuzeyinde aile üyeleriyle birlikte tutuklandığına ilişkin haberlerden derin endişe duyuyoruz. İsrail ordusu Kahlut’un nerede olduğunu açıklayıp onu ivedi bir şekilde serbest bırakmalı, savaşı takip eden tüm gazeteciler ve onların ailelerinin can güvenliği için de gerekli adımları atmalıdır.” şeklinde konuştu.

Gazeteci Kahlut’un Tutuklanma Süreci

Filistinli gazeteci Diaa el Kahlut’un çalıştığı Al Araby Al Jadeed gazetesine göre, gazeteciyle dün öğle saatlerinden itibaren iletişim kesildi ve daha sonra tutuklandığı ailesi tarafından teyit edildi.

Haberde, İsrail askerlerinin Kahlut’a silah doğrulttuğu, engelli kızını geride bırakmaya zorladığı ve ardından üzerini soyup dövdüğü belirtildi.

Al Araby Al Jadeed Editörü Husam Kanafani, Kahlut’un akıbetinin öğrenilmesi ve serbest bırakılması için çalıştıklarını ifade etti.

Kanafani ayrıca İsrail’in gazetecileri öldürmek, hedef almak veya tutuklamak için kasıtlı olarak hareket ettiğini ve suçlarının belgelenmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver