İstanbul’da lodos ve sağanak yağış etkili oluyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lodosla birlikte kayıtlı aralıklarda sağanak yağış görülüyor. Yapılan uyarılarda kentte yaşayan vatandaşların ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve su baskını gibi olumsuzluklara karşısında titiz olması gerektiği vurgulanırken, lodosla birlikte çatı uçması, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı da titiz ve titiz olunması istendi.

TRAFİĞİ DE NEGATIF ETKİLİYOR

Fatih, Eyüpsultan, Zeytinburnu, Bayrampaşa’da etkin olan yağış nedeniyle sürücüler güç anlar yaşadı. Trafikte aksamalar meydana gelirken, yağmura ön çalışmasız yakalanan bazı vatandaşlar, otobüs ve metro duraklarına sığındı. Yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

METROBÜSTE AŞIRILIK

Aniden bastıran yağmur yollarda trafiğe niçin olurken, vatandaşlar metrobüslerde yoğunluk oluşturdu. Yağmura hazırlıksız yakalandığını açıklayan İbrahim Barut, “Metrobüs fazla kabalık, bildiğin gibi yok, Yağış olunca daha fazla oluyor. Yağıştan trafik yavaş akıyor, yavaş akınca da insanlar binemiyor” diye konuştu.

SEFERLER İPTAL

İstanbul Boğazı’nda sis etkin olurken, Şehir Halkı Hatları da olumsuz hava koşulları nedeniyle 12.00’deki Adalar-Beşiktaş seferini iptal etti. Saat 11.00’deki Beşiktaş-Adalar ile 08.45 ile 09.45’teki Bostancı-Karaköy-Kabataş seferi de negatif hava koşulları nedeniyle yapılamadı.

SARAYBURNU’NDA DEV DALGALAR

Lodos Sarayburnu’nda etkisini gösterdi. Denizde ara sıra dev dalgalar oluştu. Balıkçılar ise olumsuz hava şartlarına rağmen sahilde balık tutmaya çalıştı.

Dikkat!
İstanbul genelinde etkin olan #Lodos nedeniyle baca gazı (karbonmonoksit) geri tepmelerine karşısında titiz olunuz. #igdaş #ibb #doğalgaz pic.twitter.com/yvxgZuVQLE

— İGDAŞ (@igdaskurumsal) November 29, 2019

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji’den İstanbul için yapılan son uyarıda, ‘Yapılan son değerlendirmelere göre; sabahleyin saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök şamatacı sağanak yağış bekleniyor. Adaleli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden adaleli ve yer yer kısa süreli kasırga şeklinde eseceği varsayım ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, şimşek, doymuş yağışı, sel gibi olumsuzluklara karşısında özenli ve titiz olunmalıdır.” denildi.

Bu Yazıya Tepki Ver