İstanbul’da Sahte Seçim Protokolü ve Provokatif Bildiriler Skandalı

image_66028fd712831
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahte Protokol Skandalı

31 Mart 2024 yerel seçimine sayılı günler kala İstanbul’da gerginlik yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı ile DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı arasında imzalanmış gibi gösterilen sahte seçim protokolü sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Sahte protokolde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Dem Parti İl Eş Başkanları Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu ile DEM Parti İBB Adayı Meral Danış Beştaş’ın imzaları taklit edilmişti.

İtirazlar ve Tepkiler

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sahte protokole sosyal medya üzerinden tepki göstererek, kumpastan beslenen siyasetin yine sahnede olduğunu belirtti. Çelik, sahtekarlıklara karşı olduklarını vurgulayarak, İstanbul’un iradesine sahte belgelerle etki etmeye çalışanlara karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Provokatif Bildiri Olayı

Maltepe’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde provokatif korsan bildiri dağıtılmasına engel olmaya çalışan CHP’li partililerin gözaltına alınmasına da tepki gösteren Çelik, hukukun değil iktidarın yolunu benimseyenlere karşı duracaklarını söyledi. Partililerin gözaltında tutulduğu Maltepe’deki karakola giderek desteklerini gösteren Çelik, adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver