İstanbul’da Yıldıztabya Mahallesi’nde Top Kayması Olayı

image_66238554db0d4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valisi Gül: Evler Boşaltıldı, İncelemeler Sürüyor

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Yıldıztabya Mahallesi’nde, Bahadır Sokak’ta dün saat 19.30 sıralarında meydana gelen toprak kayması olayı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. İstanbul Valisi Davut Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın etkilediği 30 evin boşaltıldığını ve evlerde yaşayanların durumlarının incelendiğini belirtti.

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Vali Gül, evlerde yaşayanların ev sahibi mi kiracı mı olduğunun belirlenmeye çalışıldığını ve bu sürecin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Gül, “Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde kalıcı olarak evlerine çıkartacağız” dedi.

Toprak Kaymasının Bölgedeki Durumu

Vali Gül, toprak kaymasının bölgedeki genel durumu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Gül, “Toprak kayması dikkat ederseniz inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde meydana geliyor. Bu bölgenin genelinde toprak kayması şu ana kadar tespit edilmedi. Ancak buradaki yapıların riskli alan itibarıyla taşınması gerektiğini vurguladı.

Gemlik’te İstinat Duvarı Çöktü

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ise Yeni Mahalle Şehit Mehmetçik Sokağı’nda yaşanan istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan duvar, altında bulunan 6 katlı apartmana yıkıldı. Olay sonrası yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine sevk edilen AFAD, 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri, bina sakinlerini tahliye ederken enkazı kaldırmak için çalışmalara başladı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver